Onlaptop – repara sau inlocuieste HDD-ul din laptop

0 Shares
0
0
0

In majoritatea laptopurilor este destul de simplu sa faci upgrade sau sa inlocuiesti un HDD defect. Important este sa se urmareasca tipul HDD-ului de schimbat. Atunci cand se instaleaza un HDD nou, atunci informatiile anterioare, sistemul de operare si driverele se vor pierde, motiv pentru care este bine ca pregatirea pentru upgrade sa fie realizata inainte de scoaterea vechiului HDD din laptop.

Cele mai multe laptopuri moderne sunt livrare cu un HDD de 2.5 inch, insa exista si producatori care folosesc HDD-uri de 1.75 inch sau chiar 3.5 inch (mai ales pe laptopurile de 17 inch). Ca si tip de HDD cel mai uzual in prezent este SATA, dar laptopurile mai vechi functioneaza cu HDD-uri cu interfata IDE.

Daca aveti de inlocuit un astfel de HDD in laptop veti gasi mai greu un HDD si din pacate la un pret mai mare comparativ cu SATA. Ideea e ca este foarte important sa pastrati interfata si dimensiunea HDD-ului, in caz contrar nu veti putea face schimbarea. In ceea ce priveste producatorul HDD-ului, acesta nu este un factor de care trebuie tinut cont.

Pentru a avea acces la HDD, aproape toate laptopurile au un locas special intr-o laterata. Capacul se elibereaza si de acolo se poate extrage HDD-ul ce urmeaza a fi inlocuit. De cele mai multe ori nu este nevoie sa se dezmembreze tot laptopul pentru a ajunge la HDD, iar acesta este un lucru bun penru ca schimbarea HDD-ului devine o operatiune mai simpla si mai rapida. Chiar si asa, aceasta operatiune poate sa fie destul de complicata sau solicitanta pentru un novice, motiv pentru care va recomandam sa apelati la service onlaptop pentru inlocuire sau reparatie HDD.

Daca aveti un HDD functional insa doriti sa faceti upgrade la un HDD mai mare sau la un SSD si vreti sa va pastrati datele de pe vechiul HDD, la onlaptop tehnicienii nostri stiu ce trebuie sa faca pentru ca operatiunea sa se realizeze in mod corespunzator. Se va face o imagine a HDD_ului vechi, urmand ca mai apoi aceasta sa fie transferata pe HDD-ul cel nou.

De multe ori utilizatorii vin in service onlaptop si ne intreaba daca pot face upgrade la SSD. Da, putem face modificarile. SSD-ul poate da laptopului un impuls extraordinar de performanta. Veti putea accesa datele mult mai rapid si in general veti observa o imbunatatire semnificativa. Merita sa treceti de la un HDD sata normal la un SSD sau daca laptopul permite sa mai adaugati pe langa HDD-ul normal inca un SSD.

La onlaptop avem deja pe stoc HDD-uri sata si SSD-uri, ceea ce inseamna ca putem face modificarile pe care vi le doriti in timp foarte scurt. Sunati-ne la 0761 431 575 ; 0761 431 576 si aflati detaliile care va intereseaza.

Daca vreti sa inlocuiti un hdd pentru ca este defect, tehnicienii onlaptop va vor ajuta cu reparatia HDD-ului daca acest lucru este posibil, cu recuperare de date daca doriti acest lucru si cu un montarea unui hdd nou, perfect functional si cu garantie.

Imediat ce vi se pare ca hdd-ul da semne de imbatranire, mesaje de eroare, produce zgomote ciudate sau prezinta alt simptom similar va recomandam sa veniti cat mai curand cu laptopul in service onlaptop. Daca hdd-ul vechi nu este complet defect, datele se pot recupera mai usor si pentru reinstalare se poate face imagine la vechiul sistem de operare.

Cost service hdd

Doriti sa stiti cat costa o inlocuire de HDD sau SSD la onlaptop? Pentru pretul exact va asteptam in service. In general, in functie de capacitate si model preturile incel de la 200 lei pana la 1000 lei.

0 Shares
You May Also Like