Sfaturi utile pentru a alege un laptop second hand

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta odata si odata va veni momentul in care din diferite motive, te vei gandi ca pentru tine, cea mai buna solutie ar fi sa iti inlocuiesti laptopul de acasa cu unul mai performant, care poate sa iti indeplieasca orice cerinta cu succes.

In acest caz, cu siguranta vei avea la dispozitie o multime de modele de echipamente, care se incadreaza in cele trei categorii de laptopuri existente pe piata, si anume laptopuri noi, laptopuri refurbished, si laptopuri second hand.

Alegerea unui astfel de echipament cu siguranta iti va apartine in totalitate, insa tu va trebui sa iti cunosti toate asteptarile si toate nevoile, pentru ca doar asa vei putea sa alegi laptopul ideal pentru tine.

Daca de exemplu, nu ai nici timpul necesar, si nu ai nici motivele intemeiate pentru a suprasolicita laptopul, atunci in mod evident cea mai inteleapta alegere pe care ai putea sa o faci, ar fi aceea de a alege un laptop second hand, pentru ca te vei putea folosi de el fara probleme.

Daca iti doresti un astfel de produs, cu siguranta trebuie sa tii cont de cateva sfaturi care iti pot fi de ajutor in alegerea echipamentului ideal.

In mod evident, prima impresie conteaza foarte mult, astfel ca mai intai de toate, trebuie sa analizezi cu o foarte mare atentie aspectul exterior. Colturile laptopului au o importanta aparte, astel ca daca acestea prezinta urme de zgarieturi, lovituri sau julituri, este evident faptul ca produsul a facut cunostinta cu parchetul sau cu gresia din incapere.

Ecranul este foarte imporant, astfel ca acesta trebuie sa aiba o luminozitate perfecta, care sa nu palpaie si care trebuie sa fie uniforma.

Perifericele sunt si ele foarte importante, si trebuie sa fie intr-o stare impecabila, iar aici ne referim la tastatura in primul rand.

Poti sa utilizezi un CD, pentru a verifica modul de functionare a CD-Rom-ului, iar astfel vei putea sa verifici chiar si sunetul. Chiar si porturile USB trebuiesc verificate daca sunt functionale. Deasemenea este important sa verifici conexiunea la internet.

Bateria cu siguranta este foarte importanta pentru un laptop, astfel ca trebuie sa alegi un laptop care are o baterie cat mai buna, si care rezista cat mai mult timp incarcata, mai ales in cazul in care vrei sa folosesti echipamentul intr-o zona in care nu prea ai acces la o sursa de energie electrica.

Referitor la licente, stim cu totii faptul ca este ilegal sa instalezi pe laptopul tau o versiune de licenta piratata, insa din fericire pentru tine, poti alege sa achizitionezi o licenta de la un reseller autorizat, iar astfel datorita programului Microsoft Registred Refurbished, vei plati mult mai putini bani pentru licenta, decat in cazul unei licente pentru un echipament nou.

Brandul produsului este foarte important, astfel ca ar fi ideal sa alegi un produs HP, Dell, Sony, Apple Lenovo, sau de la un oricare alt mare brand, insa trebuie sa stii faptul ca produsele acestor mari producatori au preturi destul de mari, insa tinand cont ca vei cumpara un laptop second hand, cu siguranta pretul va fi atractiv.

0 Shares
You May Also Like