Obiceiuri sănătoase pentru un zâmbet sănătos

0 Shares
0
0
0

O bună igiena orală și igiena dentară se referă la practica de a menține gura și dinții curați pentru a preveni bolile și cariile dentare. O igienă orală bună este deosebit de importantă pentru menținerea dinților și gingiilor sănătoase, ceea ce este important pentru sănătatea și bunăstarea generală. Neîngrijirea dinților poate duce la carii, boli ale gingiilor și pierderea dinților. Aceste probleme fac mai dificil mușcatul și mestecatul și pot provoca durere.

Periajul

Majoritatea stomatologilor recomandă să vă periați dinții cel puțin de două ori pe zi. Periajul ajută la îndepărtarea particulelor de alimente care se acumulează între dinți, precum și a plăcii dăunătoare și a bacteriilor. De asemenea, vă poate ajuta să vă mențineți gingiile sănătoase.

Asigurați-vă că utilizați o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți cu fluor. Periați-vă dinții într-o mișcare circulară, concentrându-vă pe suprafețele exterioare și interioare ale dinților.

Folosirea aţei dentare

În timp ce periajul dinților ajută la îndepărtarea particulelor de alimente și a plăcii, folosirea aței dentare vă ajută să eliminați placa care se ascunde între dinți. Este recomandată folosirea aţei dentare cel puţin o dată pe zi  pentru gingii sanatoase.

Folosiți apă de gură

Apa de gură este foarte eficientă pentru îndepărtarea plăcii și a particulelor de alimente, precum și pentru prevenirea atașării acestora de dinți. De asemenea, vă împrospătează respirația. În plus, apele de gură care conțin fluor pot ajuta la prevenirea cariilor. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți apă de gură pe lângă periaj și ață dentară.

Limitați consumul de zahăr și alimente cu amidon

Dieta are un impact major asupra sănătății dentare. Consumul de prea multe alimente bogate în carbohidrați sau zaharuri poate duce la formarea de carii dentare și boli ale gingiilor. Zahărul se găsește în mod natural în alimente precum fructele, legumele și laptele. Alimentele bogate în amidon includ pâinea, pastele, orezul, biscuiții și cerealele. Deci, este important să consumați aceste alimente cu moderație.

Renunțaţi la fumat

Fumatul afectează negativ sănătatea dentară în mai multe moduri. Crește riscul de apariție a bolilor gingiilor și a cariilor dentare, dăunând și smalțului dinților. De asemenea, provoacă respirația urât mirositoare, o problemă cosmetică neatractivă.

Curățări dentare regulate

Vizitarea dentistului pentru curățarea dentară la fiecare șase luni este una dintre cele mai bune moduri prin care vă puteți menține sănătatea orală. În timpul curățării, igienistul va îndepărta placa și depunerile de tartru de pe dinți, inclusiv în locurile în care periuța de dinți nu poate ajunge, cum ar fi sub linia gingiei. De asemenea, vă va lustrui dinții, lăsându-vă un zâmbet mai strălucitor.

Raze X dentare regulate

Pe lângă un examen dentar, medicul dentist vă poate recomanda uneori radiografii dentare de rutină. Aceste raze X pot dezvălui probleme precum carii, abcese, pierderi osoase și dinți afectați. De asemenea, pot dezvălui semne de infecție, tumori, chisturi și orice excrescențe anormale în gură.

Programați chiar acum o întâlnire cu medicul dentist pe dentplus.com.ro pentru a afla mai multe despre practicile sănătoase pentru dinţi sănătoşi şi pentru a beneficia de cele mai bune tratamente de îngrijire dentară.

0 Shares
You May Also Like