Ulei esential de copaiba: 7 utilizari pentru sanatatea si vindecarea corpului

0 Shares
0
0
0

Uleiul esential de copaiba este indispensabil in farmacia ta naturala. Este renumit pentru vindecare, ceea ce il face o solutie naturala excelenta pentru ameliorarea durerii, infectiilor si chiar ingrijirea pielii. Ai putea fi surprins sa afli cat de multe beneficii pentru sanatate iti poate aduce acest ulei esential de copaiba!

7 utilizari ale uleiului esential copaiba

Rasina din care se extrage uleiul a fost folosita ca remediu nativ inca din secolul al XVI-lea.

1. Actioneaza impotriva durerii si antiinflamatorilor

Este o solutie naturala de ameliorare a durerii de sute de ani, iar capacitatea de vindecare a uleiului de copaiba a castigat multa atentie in comunitatea de uleiuri esentiale. Uleiurile de copaiba includ atat un antiinflamator, cat si un antiseptic. De fapt, medicii traditionali amazonieni au prescris adesea acest ulei pentru proprietatile sale antiinflamatoare. 

2. Protejeaza  ficatul

Copaiba nu actioneaza doar ca un calmant al durerii, dar poate contribui, de asemenea, la reducerea daunelor aduse tesutului hepatic. 

Este important sa retii ca, daca esti interesat de utilizarea uleiului esential de copaiba pentru ameliorarea durerii sau pentru protejarea ficatului datorita utilizarii de rutina a acetaminofenului, este esential sa urmezi instructiunile de siguranta. 

3. Protejeaza  creierul

S-a demonstrat ca uleiul esential de copaiba functioneaza ca o solutie naturala de vindecare. Oleorezinele sunt amestecuri naturale de ulei si rasina extrase din plante precum copaiba. Aceste amestecuri sunt folosite in vindecarea traditionala si in medicina populara braziliana de ani de zile. De asemenea, tratamentul cu oleorezina functioneaza ca un neuroprotector (protejeaza creierul).

4. Reduce acneea

Exista multe uleiuri esentiale care pot fi utilizate pentru a reduce aspectul acneei sau pentru a ajuta la eliminarea iritatiei pielii. Uleiul de copaiba nu face exceptie. Proprietatile sale antiinflamatoare si antiseptice il fac o solutie naturala ideala pentru persoanele cu acnee. 

5. Rezultate promitatoare pentru bolile autoimune

Cercetarile privind utilizarea uleiului de copaiba pentru bolile autoimune sunt inca foarte recente si experimentale. Cu toate acestea, merita mentionat faptul ca se fac cercetari pentru a vedea cum acest ulei esential ar putea fi o optiune de tratament natural pentru persoanele cu afectiuni autoimune, cum ar fi scleroza multipla.

6. Ingrijirea sanatatii bucale

Uleiurile esentiale Copaiba s-au dovedit a fi eficiente in ingrijirea sanatatii orale. In timp ce majoritatea uleiurilor esentiale pot fi adesea folosite in siguranta pe piele atunci cand sunt amestecate cu un ulei purtator, majoritatea acestor uleiuri nu sunt sigure pentru uz oral. Cu toate acestea, uleiul de copaiba este sigur daca este utilizat corect. 

7. Combate infectia

Uleiurile esentiale de copaiba pot fi utilizate pentru tratarea diferitelor tipuri de infectii, cum ar fi problemele pielii, cum ar fi acneea si problemele de sanatate orala sau cum ar fi cariile dentare. Exista si mai multe cercetari privind alte tipuri de infectii ceea ce sugereaza ca uleiul de copaiba poate fi, de asemenea, util in actionarea ca agent de vindecare natural.  

Desigur, sunt necesare mai multe cercetari pentru a trage concluzii si mai riguroase, dar acest lucru sugereaza ca persoanele predispuse la infectii (pre-operatorii, prechimioterapii etc.) ar putea beneficia de o utilizare interna sigura cu uleiul de copaiba. 

0 Shares
You May Also Like