Cum se intretine pardoseala din lemn masiv ?

0 Shares
0
0
0

Pardoseala din lemn masiv ofera senzatii de neegalat . Caldura , naturalete , calitate , longevitate , confort si intimitate , iata numai cateva dintre avantajele si senzatiile pe care ti le ofera acest tip de pardoseala .Daca sunt curatate in intretinute asa cum trebuie , pardoselile din lemn masiv pot sa dureze decenii intregi .

Tocmai din acest motiv vreau sa iti recomand sa folosesti aspiratoare profesionale pentru curatarea acestora . Epinvest.ro , unul dintre cele mai apreciate magazine de profil din Romania , iti pune la dispozitie o gama variata de aspiratoare profesionale , accesorii si scule electrice profesionale , si nu numai . Pentru mai multe informatii acceseaza chiar acum .

Placile din lemn masiv se regasesc pe piata intr-o gama variata de forme , marimi si grosimi , de diferite calitati . Cel mai des intalnite forme de placi de pardoseala din lemn masiv sunt placile de dusumea ( strip si plank ) , placile de parchet si placile laminate . [adsenseyu1]

De regula aceste placi sunt confectionate din lemn de esenta tare , lemn precum mesteacanul , fagul , artarul , stejarul si salcamul . Insa , pot fi confectionate si din esente moi , esente de brad sau pin .

Marea majoritate a pardoselilor de lemn masiv care se regasesc actualmente pe piata sunt complet finisate si foarte bine protejate , si ma refer aici la un strat special de protectie impotriva ultravioletelor .

Printre avantajele oferite de pardoselile din lemn masiv se numara :

•    Dupa cum spuneam si mai sus , usurinta cu care pot fi intretinute si durata lunga de viata . O podea din lemn masiv poate sa dureze o viata intreaga .
•    Lemnul din compozitia acestora este izolat , atat termic cat si fonic , in mod natural . In plus , sunt recunoscute ca fiind un termostat natural ( un regulator al umiditatii aerului din incaperea in care sunt montate ) .
•    Se pot achizitiona atat nefinisate cat si complet finisate .
•    Cresc , in cele mai multe cazuri , valoarea proprietatilor .
Utilizarea corespunzatoare a produlelor si aparatelor profesionale de curatare sunt esentiale pentru pastrarea pardoselii intr-o stare impecabila pentru cat mai mult timp .
Iata cateva sfaturi , care te pot ajuta sa protejezi suprafetele cu pardoseala din lemn masiv:
•    Daca sunt aspirate cu regularitate se elimina considerabil riscul ca praful si pietricelele sa zgarie suprafata .
•    Pentru o durata de viata mai indelungata , pardoseala din lemn masiv trebuie spalata cu detergenti speciali . Insa , mare atentie , mopul sau carpa utilizate la curatat trebuie sa fie umede , nu udate in mod excesiv .

[adsenseyu1]

•     Zonele de pardoseala mai intens circulate trebuie acoperite cu covoare si carpete .
•    In timp , desigur ca suprafata se va zgaria sau decolora , ca urmare a actiunii diversilor factori , a apei , a solutiilor de curatare dar si a luminii venite direct de la soare . Aceste zgarieturi si decolari  pot fi remediate prin raschetare si aplicarea unui nou strat de lac sau vopsea .
•    Pentru renovarea acestor pardosele este recomandata utilizarea unui lac pe baza de apa .
•    Montarea pardoselilor din lemn masiv in incaperile aflate sub nivelul solului nu este indicata. Cat despre modalitatile de aplicare a acestor , trebuie respectate intocmai instructiunile oferite de fiecare producator in parte .

Desi costurile pentru achizitionarea si montarea unei pardosele de lemn masiv sunt mult mai mari decat cele pentru pardoseala sintetica , investitia va fi una foarte buna pe termen lung .

0 Shares
You May Also Like