Cum reducem durerea din timpul epilarii?

0 Shares
0
0
0

Se poate reduce durerea din timpul epilarii? Desigur! Se stie ca aceasta este  una dintre cele mai dureroase proceduri prin care se elimina parul nedorit de pe corp dar sunt si cativa pasi foarte simpli care va vor ajuta sa reduceti nivelul de durere pe care il poate cauza aceasta operatiune.

In primul rand va recomandam sa utilizati o rola hartie ceara pentru epilat in momentul in care incepeti sa va epilati pentru a minimiza durerea.

Aceasta hartie a fost special conceputa pentru acest lucru si e mult mai simplu sa o utilizati pentru a smulge ceara decat sa folositi metode alternative si dureroase.

Inainte de a incepe sa aplicati ceara sau inainte de a pune benzile puteti sa aplicati o crema care sa va amorteasca  pielea. Cremele se pot gasi la magazinele specializate.

[adsenseyu1]

De asemenea va recomandam sa beti o aspirina sau un ibuprofen cu maxim 40 de minute inainte sa incepem procedura. Toate aceste preparate neutralizeaza duerea. Veti simti efectul lor in cazul in care va epilati cu ceara in special in zonele foarte sensibile de pe corp cum ar fi mustata.

Puteti sa apelati si la profesionisti. Nu vorbim neaparat acum de esteticieni autorizati sau cosmetologi dar puteti sa apelati la cineva care are experienta.

Acestia vor sti sa foloseasca ceara in conformitate cu tipul de par, stiu sa aplice o grosime corecta a stratului de ceara si vor tine pielea foarte bine intinsa in timp ce vor trage in directia potrivita.

Toti acesti pasi sunt foarte importanti pentru a obtine rezultate eficiente in special pentru metoda braziliana de epilare cu ceara.

Pentru corp se poate utiliza un scrub. Pielea de pe fata este suficient de exfoliata pentru epilarea cu ceara dar pentru restul corpului este nevoie de ceva ajutor suplimentar.

Scruburile pentru corp va ajuta sa scapati si de celulele moarte aflate in jurul porilor si de foliculele de par si in asa fel toate firele de par ies mult mai usor si mai repede fara durere. Inainte de a va epila cu ceara nu utilizati produse pentru tonifierea pielii pentru ca strang porii si fac tegumentul mai ferm sporind durerea.

[adsenseyu1]

Va recomandam de asemenea sa nu folositi gheata pentru a amorti pielea. Puteti sa credeti ca gheata este grozava pentru a amorti pielea si pentru a reduce durerea din timpul epilarii dar sa aplicati ceva rece pe piele va duce la strangerea porilor.

Cofeina, tutunul si alcoolul vor mari aciditatea din orgaism. Inainte de epilare puteti sa luati si medicamente pentru a reduce aciditatea si implicit si sensibilitatea pielii.

Stati cat mai relaxata cu putinta. Unele femei sunt foarte stresate in momentul in care se epilaeaza si sunt incordate crezand ca in acest mod suporta mai usor durerea. Va veti simiti mult mai bine daca veti respira adanc si veti mentine corpul cat mai relaxat.

Multe persoane considera ca in cazul in care consuma vin inainte de epilare se vor relaxa si nu vor mai simti durerea. Toti acesti factori sunt stimulatori care vor cauza sensibilitatea pielii. Este bine sa va beti cafeaua si paharul de vin inainte cu cateva ore.

0 Shares
You May Also Like