De cate tipuri este imprimarea?

0 Shares
0
0
0

Tricourile imprimate sunt alegeri moderne in orice ocazie. Indiferent ca suntem pe strada, acasa sau la serviciu, oriunde nu avem nevoie de uniforma putem purta tricouri imprimate.

Pana in 1950 tricourile erau purtate numai pe sub haine si acest trend a luat sfarsit in momentul in care actorii au inceput sa le utilizeze ca si accesorii principale de vestimentatie.

Imprimarea tricourilor a aparut la foarte putin dupa. Initial se faceau imprimari in scopuri publicitate numai ca oamenilor a inceput sa le placa ideea de a purta haie cu mesaje si cu opinii si au apelat tot mai des la imprimare tricouri.

Serigrafia este cea mai des intalnita metoda prin care se imprima obiectele promotionale in special pentru cantitati mari. Viteza pe care o ofera e mare si este foarte eficienta ca si costuri.

[adsenseyu1]

Culorile pot sa fie variate iar imprimeurile vor fi foarte rezistente in timp. Chiar daca originile metodei de serigrafie sunt din China si dateaza din secolul 1, tehnologia s-a imbunatatit semnificativ in ultimul timp si a inclus mai multe mteriale pe care le accepta ca si mediu de imprimare si mult mai multe vopseluri tot mai interesante, de la cele fosforescente si pana la cele pufoase.

Dezavantajul acestei metode este ca in cazul cantitatilor mici de pana la 100 de bucati costul initial pentru a se obtine modelul pe site sunt destul de mari si nu se pote obtine un profi pentru ca abia este recuperat costul pentru materialele necesare.

Airbrushingul si pictatul manual sunt doua metode pe care le prefera artistii care fac unicate si cei care au o pasiune in domeniul decorarii obiectelor.

Chiar daca sunt valoroase din punct de vedere estetic aici productivitaea e minima si de aceea in productie metodele sunt cele complementare serigrafiei.

Peticele aplicate sunt o alta metoda de personalizare. De mult timp sunt utilizate des variantele cusute iar mai nou aplicarea are loc prin lipire. Acestea sunt o buna alternativa pentru serigrafie sau brodare. Peticele de aplicat sunt brodate de multe ori si pot sa contina si pietricele decorative sau diverse finizati metalice.

[adsenseyu1]

Transferul termic este o metoda la fel de des utilizata. Imaginile care sunt printate serigrafic si decupate pentru a fi lipite ulterior si hartiile speciale ce se pot imprima cu cerneala intra in aceasta categorie. Imprimeurile pot fi foarte diferite din punct de vedere al calitatii si tinand cont de metoda de imprimare, dar pentru ele se fac aceleasi operatii: presiunea si caldura aplicate hartiei speciale pentru transfer cauzeaza migrarea cernelii spre un anumit produs sau lipirea unor adezivi pe hartia de produs.

Transferul termic este cel mai des utilizat cu modele unicolore,  cu 203 culori in cantitiatimai mici de 100 de bucati. Desigur, avand mai multe prese si mai multi operatori va creste si productivitatea numai ca viteza nu poate fi comparata cu serigrafia.

Broderia este o metoda utilizata pentru imprimeuri de mici dimensiuni, din cauza costurilor mari si din cazu greutatii totale foarte mare pentru tesaturile usoare precum cele de la tricouri. Se utilizeaza pentru decoratii suplimentare sau logouri si imagini mici.

0 Shares
You May Also Like