Foloseste plantele perene decorative pentru a amenaja gradina ta

Foloseste plantele perene decorative pentru a amenaja gradina ta

0 Shares
0
0
0

Gradina ta poate sa fie o oaza de liniste si relaxare daca alegi sa folosesti cele mai potrivite plante pentru tine. O sa poti planta diverse soiuri si o sa construiesti imaginea dorita pentru a te bucura de curtea ta alaturi de oamenii dragi tie.

Poti descoperi o multitudine de plante perene decorative la Verdena.ro. De aici o sa poti cumpara preferatele tale si o sa le poti folosi pentru amenajarea spatiului tau de liniste. Iata 5 exemple de plante decorative pe care le poti utiliza in gradina ta:

  1. Cumpara Astilbe Fanal pentru o pata de culoare rosie in curtea ta

Florile sau plantele rosii reprezinta un punct de interes vizual si sunt intotdeauna placute in contextul amenajarii unui spatiu restrans sau amplu. Ele atrag privirea si te conduc spre alte plante pe care le poti pozitiona strategic.

Astilbe Fanal este o planta care infloreste in perioada iulie-septembrie. Ea adora un loc umbros si racoros. Arata foarte interesant cu panicule de flori lungi. Culoarea iese oricand in evidenta si te ajuta sa adaugi un plus de eleganta locului in care o plantezi.

  1. Begonia Alba este perfecta pentru o imagine delicata si eleganta

Begoniile sunt flori foarte delicate si frumoase. Ele construiesc o imagine feerica si sunt oricand apreciate de catre cei care privesc. Este o floare care poate sa fie plantata in interior si in exterior si este foarte persistenta. Ea poate sa fie pozitionata la semiumbra sau undeva unde razele de soare nu sunt directe. Florile sunt numeroase si abundente, sunt placute vizual si are frunze asimetrice.

  1. Primula sau Ciubotica Cucului este o planta foarte frumoasa si care ajuta vizual orice gradina

Poti planta Ciubotica Cucului pe un sol fertil , bogat in humus, in locurile din gradina ta care sunt umbrite sau in semiumbra.

Ea o sa iti aduca multa culoare si o sa iti bucure privirea. Planta poate sa ajunga la o inaltime de 30-45 cm si este vizibila atunci cand plantezi mai multe flori in aceeasi zona. O sa poti scoate in evidenta frumusetea florilor purpurii daca pui alte plante verzi in apropiere.

  1. Scabiosa Butterfly Blue este floarea albastru-violet care iti aduce bucurie de fiecare data cand o privesti

Daca vrei o planta care sa infloreasca in perioada iunie-octombrie, poti alege Scabiosa Butterfly Blue. Este o planta perena mica si frumoasa, albastra, care aduce eleganta locului in care este pozitionata. Prefera un sol bogat in nutrienti si o poti presara oriunde in gradina pentru ca se adapteaza diverselor zone de soare sau umbra.

Este una dintre cele mai rezistente plante si poate sa infloreasca si in luna mai daca este plantata in anumite zone din gradina ta.

  1. Yucca Colour Guard se poate planta intre alte plante mediteraneene

Yucca este o planta frumoasa, verde, cu frunze lungi si tepoase, care te ajuta sa amenajezi spatiul intr-un mod deosebit. Inaltimea maxima a plantei este de 100 cm si poti sa te bucuri de pozitionarea ei alaturi de plante mediteraneene.

0 Shares
You May Also Like