Baterii externe pentru smartphone-uri, căști, camere, tablete

Baterii externe pentru smartphone-uri, căști, camere, tablete

0 Shares
0
0
0

O baterie externă sau un încărcător portabil este un dispozitiv pentru încărcarea dispozitivelor mobile: smartphone-uri, căști, camere, tablete etc. După ce au apărut pe piață baterii externe, acestea au devenit rapid populare printre utilizatori. Acest lucru se datorează îmbunătățirii dispozitivelor mobile și a tehnologiilor.

Fiecare generație următoare de dispozitive, devine mai funcțională decât cea anterioară, dar producătorii cresc rar volumul bateriei. Telefonul dotat cu tot mai multe funcții noi, funcționează la intensitatea zilei și necesită reîncărcare constantă. Aici te ajută bateriile externe.

Dispozitivele sunt echipate cu conectori USB, micro USB și uneori USB Type-C. Bateria externă poate include adaptoare pentru dispozitive cu conectori diferiți și de asemenea, există modele wireless. Este suficient să pui dispozitivul pe o astfel de baterie și va începe să se încarce.

Pentru comoditate, luminile indicatoare sunt plasate pe partea din față a bateriei, pentru a arăta nivelul de încărcare. Cu ele, poți înțelege cât va dura încărcarea bateriei. Parametrii bateriei externe includ: capacitate, mărime, nivel curent de ieșire, intrare nivel curent, materiale pentru corp, caracteristici speciale.

Cum funcționează o baterie externă?

Bateria externă conține baterii speciale care sunt conectate la placa controlerului. Ieșirile pentru încărcarea băncii de energie în sine și dispozitivele mobile sunt conectate la placă.

Nu se recomandă utilizarea încărcătorului portabil la temperaturi prea ridicate sau scăzute. Acest lucru poate reduce volumul bateriei, timpul de funcționare și eficiența. Banca de alimentare trebuie încărcată cu curenți similari cu cei indicați pe baterie.

Baterii externe – Capacitate

Capacitatea indică cât timp dispozitivul va putea funcționa ca sursă de alimentare. Pentru cei care nu știu cum să aleagă o baterie externă,  ar trebui să prefere una cu o capacitate de două ori mai mare decât volumul bateriei dispozitivului mobil. Acest lucru se face presupunând că vei încărca dispozitivul de două sau trei ori.

Cea mai bună opțiune bugetară, este o baterie de 5000-10000 mAh, dar cu condiția ca bateria unui dispozitiv încărcat, smartphone sau tabletă să fie de 3000-4000 mAh. Dacă ai un smartphone „lacom”, atunci trebuie să iei o bancă de putere mai mare, pentru 10000-20000 mAh.

Baterii externe – Dimensiuni

Dimensiunile dispozitivului variază în funcție de capacitate. Cu cât bateria este mai mare, cu atât dispozitivul este mai greu și mai mare. Trebuie să alegi o baterie externă, gândindu-te la ce o vei folosi și în ce circumstanțe. Un dispozitiv mic cu o capacitate de 5000 mAh este potrivit pentru o fată.

Se va potrivi în geantă și va dura 1-2 reîncărcări. Pentru cei cărora le place să călătorească în natură, este potrivită opțiunea de 10.000-20.000 mAh cu dimensiuni mari. Cu o astfel de baterie externă, vei putea încărca telefonul, laptopul și tableta de mai multe ori.

Baterii externe – Nivel current de ieșire

Acest parametru arată cât de repede va încărca bateria externă dispozitivul conectat la aceasta. Curentul de ieșire este curentul în timpul încărcării dispozitivului de la baterie. Viteza de reîncărcare depinde și de controlerul de încărcare al gadgetului conectat.

Bateria externă poate furniza un amperaj ridicat, dar controlerul îl va limita dacă depășește rata stabilită în dispozitivul mobil. Poți afla despre compatibilitatea smartphone-ului și a bateriei din specificații sau din indicatoarele încărcătorului care vine împreună cu kitul.

0 Shares
You May Also Like