Ce trebuie sa stii cand cauti un avocat drept civil?

Ce trebuie sa stii cand cauti un avocat drept civil?

0 Shares
0
0
0

Inainte de a cauta un avocat drept civil Cluj 2020, cu siguranta trebuie sa stii ce este dreptul civil. Avand informatii despre dreptul civil, vei stii daca ai nevoie de serviciile unui astfel de avocat, sau trebuie sa iti indrepti atentia spre un diferit alt avocat.

Dreptul civil asadar, este acea ramura de drept privart, care reglementeaza raporturile nepatrimoniale si patrimoniale, in care subiectele care pot fi persoanele fizice sau persoanele juridice, se regasesc pe pozitii de egalitate juridica. In Romania, in Noul Cod Civil Roman sunt incluse reglementarile in cazuri critice de drept civil.

Pe cine reprezinta un avocat drept civil Cluj?

Un avocat drept civil Cluj, asista si reprezinta persoanele fizice si persoanele juridice in procesele civile, in fata instantelor de judecata, dar si a tertilor.

In urmatoarele randuri ale acestui articol, vom prezenta catva exemple de persoane fizice si persoane juridice, care pot fi asistate in raporturi civile, de catre un avocat drept civil:

 • chiriasi sau proprietari de locuinte;
 • persoane care sunt implicate in dezbaterea unei mosteniri;
 • persoane care solicita rectificarea actelor de stare civila;
 • persoane care fac contestatie la executare;
 • persoane care se confrunta cu problema unui sechestru judiciar;
 • persoane care revendica proprietati, terenuri sau case;
 • persoane care au de recuperat creante;
 • persoane care isi doresc un extras de carte funciara;
 • persoane care isi doresc anularea anumitor documente juridice;
 • persoane care au nevoie de anularea unui proces verbal de amenda contraventionala, etc.;
 • persoane care solicita dreptul de proprietate prin uzucapiune si accesiune.

In randurile de mai sus sunt prezentate doar cateva exemple de situatii in care un avocat drept civil Cluj isi poate reprezenta clientii. Exista insa multe alte situatii in viata de zi cu zi, care intr-un final necesita angajarea unui avocat drept civil.

Facem precizarea ca intr-un oras atat de mare precum este Clujul de exemplu, se poate dovedi o misiune foarte dificila aceea de a gasi un avocat drept civil foarte bun. Tocmai din acest motiv, este foarte important ca in cazul in care problema dvs. va impinge spre serviciile prestate de catre un asemenea avocat, sa respectati cateva detalii pentru a alege avocatul potrivit.

Intrebati persoanele cunoscute, care au avut recent de-a face cu un astfel de avocat. Este important sa aflati parerea acestora despre serviciile avocatului, despre pretul solicitat, despre comunicarea care a existat intre cele doua parti, dar si despre cat de mult s-a implicat in apararea intereselor.

Daca nu cunoasteti pe cineva care sa fi avut nevoie de serviciile unui astfel de avocat in trecutul recent, cu siguranta puteti cauta pe forumuri. In mediul online veti gasi informatii despre orice avocat, asa ca misiunea dvs. s-ar putea usura considerabil.

Cand cautati un avocat Cluj, asigurati-va ca acesta are experienta in cazuri similare. Daca aveti nevoie de un avocat drept civil, cautati doar avocati care sunt specializati in asemenea cazuri. Veti avea mai mari sanse de castig in fata instantei, alegand un avocat specializat in asemenea cazuri, pentru ca va stii sa pregateasca perfect cazul dvs.

0 Shares