Care este rolul unui avocat penal

Care este rolul unui avocat penal?

0 Shares
0
0
0

Exista trei roluri centrale in fiecare dosar penal: urmarirea penala, judecatorul si apararea. Procurorul lucreaza pentru a-l condamna pe inculpat pentru o infractiune, adesea prin orice mijloace necesare. Judecatorul joaca rolul de arbitru neutru, desi niciun judecator nu este complet lipsit de prejudecati. Rolul unui avocat penal este de identificare a apararii pentru a tine cont de interesul superior al inculpatului.

Un avocat penal este un avocat pentru cineva acuzat de un act ilegal. Acestia isi consiliaza clientii cu privire la drepturile lor legale si ii apara in instanta. Un avocat penal ar putea solicita un acord de recunoastere a vinovatiei in numele clientului sau sau ar putea lupta pentru acesta la proces.

In cele din urma, alegerea unui avocat penal va avea un impact urias asupra rezultatului acuzatiilor impotriva ta. Pentru a discuta cazul dumneavoastra in detaliu, contactati avocatii de aparare penala de la pentru a programa o consultare gratuita.

Valoarea unui avocat de aparare penala

Angajarea avocatului potrivit este importanta pentru oricine se confrunta cu potentialul unei condamnari penale. In timp ce instanta va poate permite sa va reprezentati in unele cazuri, aceasta decizie va functiona cu siguranta impotriva dvs.

Fiecare procuror de stat are in spate intreaga greutate a guvernului. Ei se pot baza pe politie pentru a actiona in calitate de anchetatori si, de obicei, au un sprijin larg din partea functionarilor alesi. Cu atat de multe adversitati cu care va confruntati, nu este niciodata recomandabil sa va asumati aceasta provocare singur.

Prin angajarea unui avocat cu experienta in domeniul apararii penale, va puteti asigura ca prezentati cel mai bun caz posibil pentru achitare. Avocatul dumneavoastra poate argumenta pentru respingerea acuzatiilor impotriva dumneavoastra. Site-ul avocat Israel – Si-law.ro este locul in care poti afla mai multe informatii.

Ce poate face un avocat de aparare penala pentru tine

Cand angajam un avocat penal, el ia va avea mai multe roluri pentru noi. Aceste roluri includ:

  • Evalueaza cazul. Procesul de aparare intr-un dosar penal incepe cu o ancheta amanuntita. Avocatul va evalua toate aspectele cazului dumneavoastra, incepand cu arestarea. Avocatul de aparare penala va determina ce s-a intamplat si va evalua puterea probelor impotriva dumneavoastra.
  • Colecteaza dovezi. Dupa revizuirea arestarea, acesta va fi timpul pentru avocatul cand va aduna dovezile care sunt in favoarea clientului. Aceasta ar putea include orice, de la dovezi video dezincriminatoare la marturii utile ale martorilor.
  • Construirea unei aparari. Dupa investigarea cererii si colectarea de probe, avocatul trebuie sa construiasca o aparare castigatoare. Exista nenumarate aparari disponibile, dar nu toate dintre ele vor avea sens in cazul clientului. Avocatul de aparare penala ar trebui sa identifice apararea care se potriveste cel mai bine faptelor.

Sta de vorba cu procurorul. Nu toate dosarele penale sunt judecate. Efortul de a rezolva o acuzatie penala fara a fi nevoie de un proces incepe cu o discutie cu procurorul. Avocatul de aparare penala ar putea vorbi cu procuratura intr-un efort de a avea acuzatiile respinse. In alte cazuri, acestea pot solicita taxe reduse.

Ce este dreptul Roman?

Juristii au produs tot felul de pedepse legale. In jurul anului 130 d.Hr., juristul Salvius Iulianus a redactat o forma standard a edictului pretorului, care a fost folosita de toti pretorii de atunci incolo. Acest edict continea descrieri detaliate ale tuturor cazurilor, in care pretorul ar permite o actiune in justitie si in care ar acorda aparare. Edictul standard a functionat astfel ca un cod de drept cuprinzator, chiar daca in mod formal nu avea forta de lege. Acesta a indicat cerintele pentru o cerere in justitie de succes. Prin urmare, edictul a devenit baza unor comentarii juridice extinse ale juristilor clasici de mai tarziu, precum Paulus si Ulpian. Noile concepte si institutii juridice dezvoltate de juristii preclasici si clasici sunt prea numeroase pentru a fi mentionate aici. Aici sunt date doar cateva exemple:

Juristii romani au separat in mod clar dreptul legal de a folosi un lucru (proprietatea) de capacitatea faptica de a folosi si manipula lucrul (posedare). De asemenea, au stabilit distinctia dintre contract si delictul ca surse ale obligatiilor legale.

Tipurile standard de contract (vanzare, contract de munca, inchiriere, contract de prestari servicii) reglementate in majoritatea codurilor continentale si caracteristicile fiecaruia dintre aceste contracte au fost elaborate de jurisprudenta romana.

Juristul clasic Gaius (in jurul anului 160) a inventat un sistem de drept privat bazat pe impartirea intregului material in personae (persoane), res (lucruri) si actiones (actiuni juridice). Acest sistem a fost folosit timp de multe secole. Poate fi recunoscut in tratate juridice precum Comentariile lui William Blackstone asupra legilor Angliei si acte normative precum Codul civil francez sau BGB german.

Pana la mijlocul secolului al III-lea, conditiile pentru inflorirea unei culturi juridice rafinate devenisera mai putin favorabile. Situatia politica si economica generala s-a deteriorat pe masura ce imparatii si-au asumat un control mai direct asupra tuturor aspectelor vietii politice. Sistemul politic al principatului , care pastrase unele trasaturi ale constitutiei republicane, a inceput sa se transforme in monarhia absoluta a dominatului.

0 Shares