De ce scule avem nevoie acasa?

De ce scule avem nevoie acasa?

0 Shares
0
0
0

Pentru cei care locuiesc la casa, este extrem de important sa aiba la dispozitie mereu unele scule si unelte pentru ca nu se stie niciodata cand trebuie sa efectueze unele reparatii sau cand au tot felul de sarcini de indeplinit, iar fara a avea o trusa de scule Wert si alte scule si instrumente a indemana, este greu sa faca fata problemelor aparute.

In plus, realist vorbind, nimanui nu ii place sa isi imprumute sculele, mai ales daca discutam despre cele care fac parte din trusa de scule Wert, asa ca alegeti sa va creati propriul arsenal de scule si instrumente pentru acasa, pe care sa le folositi ori de cate ori se iveste ocazia. Le puteti achizitiona pe rand, iar in acest fel nu veti avea o gaura mare in buget.

Ciocan

Un cui nu este de folos fara ciocan. Majoritatea ciocanelor au o gheara opusa capului, astfel incat puteti folosi un capat pentru a introduce cuie si celalalt pentru a le scoate. De asemenea, puteti utiliza un ciocan pentru orice lucrare care necesita o lovitura buna, cum ar fi spargerea unui perete de ipsos sau lovirea cherestelei in pozitie.

Expertii in tamplarie spun ca cel mai versatil tip de ciocan este un ciocan de 16 uncii, cu un cap neted si o gheara curbata. Aceasta dimensiune poate fi utilizata atat pentru lucrari delicate, cum ar fi sa bateti cuie in perete pentru agatarea tablourilor;cat si pentru cele mai grele, cum ar fi repararea unei punti. Gheara curbata faciliteaza tragerea unghiilor.

Surubelnite

Dupa cum probabil bine stiti, o serie de lucruri din casa dvs. sunt atasate cu suruburi. Tin impreuna mobilierul si lampile si conecteaza usile dulapurilor, capacele de priza si clantele usii. Deci, oricand trebuie sa remediati oricare dintre aceste lucruri, veti avea nevoie de o surubelnita pentru a scoate suruburile si a le pune din nou. Expertii spun ca acesta este singurul instrument din cutia de instrumente la care veti ajunge cel mai des.

De preferat ar fi sa va indreptati atentia atat spre surubelnite cu capul plat, cat si spre surubelnite cu capul steluta. De-asemenea, acestea pot avea diferite dimensiuni.

Mai trebuie sa stiti ca pentru sarcini complexe, este de preferat sa va indreptati atentia spre o surubelnita electrica, aceasta putand face fara probleme fata sarcinilor, si va usureaza munca.

Cheie reglabila

Lucrurile care nu sunt atasate cu cuie sau suruburi sunt de obicei conectate cu piulite si suruburi. Pentru a strange si slabi aceste suruburi, aveti nevoie de o cheie. O cheie reglabila functioneaza cel mai bine, deoarece isi poate modifica dimensiunea pentru a prinde piulitele de multe dimensiuni diferite.

Unii experti sugereaza cumpararea a doua chei de lungimi diferite. O cheie mica de sase inci se poate potrivi in spatii inguste, in timp ce o cheie mai lunga de 10 inci va ofera mai mult parghie pentru slabirea suruburilor stranse.

Cutit utilitar

Multe lucrari de taiere, cum ar fi deschiderea cutiilor sau taierea tapetului, sunt dificil de facut cu foarfeca. Pentru acestea, cel mai bun instrument este un cutit ascutit. Un cutit utilitar este cel mai sigur tip. Lama este depozitata in interiorul manerului unde nu va poate taia accidental si o puteti extinde dupa cum este necesar. Un cutit utilitar este, de asemenea, la indemana pentru diferite alte sarcini cum ar fi ascutirea unui creion, marcarea crestaturilor, etc.

Clesti

Clestii va pot fi de mare ajutor indiferent ca trebuie sa taiati, sa indoiti sau sa rasuciti sarma sau alte materiale metalice. Exista mai multe tipuri de clesti, pentru diferite sarcini, si cu cat aveti mai multe tipuri in gospodarie, cu atat mai bine.

Cu siguranta, in afara acestor instrumente mai aveti nevoie de instrumente de masurat, dar si de un fierastrau de exemplu pentru taierea lemnelor. Ulterior, va puteti imbogati periodic arsenalul de scule si unelte, cand aveti un buget mai mare, si cand aveti de facut unele reparatii.

0 Shares
You May Also Like