Importanta obiceiurilor pentru succes

Importanta obiceiurilor pentru succes

0 Shares
0
0
0

In fiecare zi, din momentul in care deschizi ochii si pana seara cand te culci, pui in aplicare actiuni care iti modeleaza obiceiurile. Acestea sunt alegeri pe care le iei in mod deliberat intr-un astfel de moment, dar dupa un timp creierul tau transforma aceste alegeri intr-un proces automat.

De ce sunt atat de importante toate aceste actiuni pe care le desfasori zilnic? Cum iti pot permite anumite obiceiuri sa reusesti in viata sau dimpotriva sa stagnezi?

Prin acest articol, se explic importanta si puterea obiceiurilor tale pentru succesul tau in viata, iar daca vrei sa aprofundezi acest subiect, cartea The Power of Habit este despre intelegerea modului in care functioneaza deprinderile.

Impactul obiceiurilor tale asupra succesului tau in viata

Nu s-a vorbit niciodata atat de mult despre obiceiuri, rutine ca acum. Multi bloggeri sau multi Youtuberi scriu articole sau videoclipuri dedicate rutinelor: dimineata, seara, rutina de weekend, pentru cei care au succes, rutina casnica, rutina pielii, rutina de fitness etc. atat de multe si variate.

Dar ceea ce e de inteles este ca este important sa ai o rutina buna in diferite domenii ale vietii si ca acest lucru poate avea un impact benefic asupra acesteia.

Obiceiurile proaste te pot face sa iti fie dor de viata, ba chiar te pot pune in pericol:

  • a bea sau a lua droguri,
  • a sta constant pe canapea in loc sa te gandesti la viata ta,
  • a ciuguli,
  • a fuma,
  • a nu practica activitate fizica,
  • a fi un risipitor.

Ar fi imposibil sa enumeri totul, dar este important sa stii ca actionezi intr-un mod care este rau pentru tine si pentru dezvoltarea ta si ca pui frana succesului tau.

Esti constient de aceasta problema, dar continui in acelasi sens. Si stii de ce? Pentru ca exista o anumita placere in ea. Da, fumezi, dar te tulbura. Cumperi o pereche de incaltaminte, desi nu ai nevoie pentru ca iti permite sa umpli un gol in tine. Preferi sa te uiti la televizor pentru ca iti ia mintea de la lucruri. Prefer sa te distrezi pe retelele sociale decat sa lucrezi la viata ta si sa nu te confrunti cu haosul care domneste acolo.

Pentru a avea succes, pentru a fi pe deplin fericit, nu trebuie sa fii multumit doar de placerea imediata si superficiala. O tigara iti va calma stresul si iti va oferi ceva placere, dar nu iti va rezolva problema in legatura cu stresul. In plus, iti va afecta sanatatea.

Este mai usor sa ai obiceiuri proaste care ofera o placere imediata si care iti permit sa ramai in zona de confort, mai degraba decat sa te concentrezi pe fericirea pe termen lung prin a avea obiceiuri bune care vor necesita ceva sacrificiu.

Cu exceptia faptului ca, daca vrei sa-ti schimbi viata, daca vrei sa reusesti, nimic nu se face fara munca. Nu te poti astepta sa pierzi in greutate fara sa fii atent la ceea ce mananci. Da, este nevoie de efort, dar vei fi mai fericit si mai implinit doar atunci cand ai atins greutatea ta ideala.

0 Shares
You May Also Like