Ce este liposuctia non chirurgicala?

0 Shares
0
0
0

Tehnicile de liposuctie non chirurgicale folosesc energia de tip laser, radiofrecventa, ultra sunetele sau laserul rece (crio-liposuctia) pentru a reduce cantitatea de grasime acumulata pe diferite zone ale corpului.

Aparatele respective au instrumente ce sunt aplicate in general direct pe pielea pacientului, in zona ce se doreste a fi tratata si nu implica injectii sau incizii (ca in liposuctia asistata cu laser). Un astfel de aparat este si aparatul de cavitatie, foarte des folosit in ultima vreme.

Desi pierderile in greutate sunt mult mai subtile in cazul liposuctiilor nechirurgicale in comparatie cu cele chirurgicale, tehnicile ce nu implica chirurgia de nici un fel au o serie de avantaje incluzand aici reducerea substantiala a factorilor de risc, costul redus si timpul redus de recuperare, in majoritatea cazurilor nefiind practic nevoie de acesta.

Laserul, radio frecventa si tehnicile cu ultrasunete dovedesc si unele avantaje benefice cum ar fi intinderea tesutului. Deoarece nu este inclusa nici un fel de suctiune in proces, termeni ca liposuctia sunt evitati, folosindu-se termeni ca lipoliza laser, criolipoliza sau body contouring.

[adsenseyu1]

In anul 2010, Zerona a adus primul aparat de lipoliza non invaziva, aprobat de FDA, dupa mai multe teste demonstrand reducerea grasimii si pierderea in circumferinta a persoanelor ce au fost testate. Zeltiq a obtinut aprobarea FDA tot in 2010, de aceasta data pentru aparate de criolipoliza. Alt gen de aparat, Strawberry, a fost aprobat in 2013.

Tipul de laser Low Level.

Lumina de tip laser low level reduce stabilitatea adipocitelor, a membranelor acestor celule, permitand acestora sa-si elibereze depozitele de grasime acumulata, fara a afecta celula in sine. Deoarece grasimea este eliberata in spatiul extracelular, exercitiile de tip cardio sunt promovate si sunt recomandate dupa tratament.

Exercitiile stimuleaza curgerea limfei si se crede totodata ca accelereaza folosirea lipidelor ca sursa de energie. De aceea, in acest caz, se recomanda si hidratarea adecvata. Tehnologiile laser se diferentiaza in principal prin lungimea de unda a luminii folosite.

Ultrasunetele.

Tehnicile cu ultrasunete folosesc sunetul pentru cresterea temperaturii tesutului tinta, pana la aproximativ 56 grade Celsius, rezultand intr-o necroza coagulata a adipocitelor, fara a afecta vasele de sange si nervii. Incalzirea pasiva a zonei de piele aflata sub tratament, poate induce si ea, remodelarea de colagen.

[adsenseyu1]

Criolipoliza.

Acesta este termenul folosit pentru folosirea criogeniei in liposuctie. Tesutul adipos este racit, cu doar cateva grade peste temperatura fizica de inghetare, cauzand moartea celulelor adipoase (local).

Costurile variaza, depinzand de metoda aleasa pentru tratarea zonelor cu acumulari mai mari sau mai mici de grasime sau clinicile alese. Desi costa mai putin decat o liposuctie normala (chirurgicala), daca veti avea nevoie de foarte multe sedinte de tratament, probabil ca si costurile vor fi destul de ridicate.

Deoarece tehnologiile folosite sunt complet non invazive, timpul de recuperare dupa astfel de sedinte, nu este necesar. Pacientii sau clientii saloanelor ce au in dotare aparate cu astfel de tehnologii, isi pot relua activitatile de zi cu zi, in mod normal, dupa fiecare sedinta de tratament.

Doar in unele cazuri, foarte rare, exista posibilitatea sa va confruntati cu una sau doua zile de disconfort.

0 Shares
You May Also Like