De ce sa investim in optimizarea SEO?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand discutam despre optimizare SEO ne referim la procesul utilizat de milioane de persoane si firme din toata lumea, indiferent ca este vorba despre persoane fizice, firme mici sau branduri de succes, pentru ca toti vor sa concureze pe piata online si de aceea trebuie sa investeasca in SEO.

Marcile de top dedica de multe ori departamente intregi cu scopul de a imbunatati si a mentine pozitiile in paginile cu rezultate de top ale motorului de cautare.

Desi este un proces foarte popular SEO nu este lipsit de unele dezavantaje. Ceea ce unele persoane considera a fi o metoda moderna, eficienta si sigura de a face profit, care are scopul de a ajuta zona de marketing, este considerat de catre alte persoane doar o cheltuiala inutila.

Optimizarea pentru motoare de cautare reprezinta un subiect complex, si multe firme devin confuze iar uneori chiar reticente. Nu avem de ce sa ne miram ca unele astfel de firme evita sa faca contracte de SEO.

Un anumit brand in mod teoretic are tot potentialul de a supravietui si in lipsa SEO, dar sunt nenumarate motive pentru care ar trebui alocat un buget si in aceasta zona.

Daca aveti dubii in ceea ce priveste optimizarea pentru motoarele de cautare si nu stiti daca va ajuta si daca merita sa faceti o investitie cititi articolul de mai jos si veti gasi cateva motive importante pentru care este bine sa faceti SEO.

Facand SEO veti avea o publicitate mai bine directionata. SEO va va permite sa targetati oamenii care sunt in cautarea produseor voastre. Comparativ cu Facebook, oamenii care cauta pe Google sunt in general pregatiti sa cumpere in momentul in care cauta un anumit produs si numai un mic procent dintre ei cauta numai informativ.

Clientii pe care ii aveti se asteapta sa va gaseasca firma. In cazul in care nu folositi deloc SEO e posibil ca afacerea pe care o aveti sa nu fie vizibila in motoarele de cautare.

SEO este mult mai putin scump decat va puteti imagina. Multe persoane cred ca SEO este complicat si costisitor. Chiar daca acest lucru poate sa fie valabil pentru site-uri normale, motorul Google a facut mult mai usor procesul de optimizare in special pentru companiile si afacerile locale. In cazul in care doriti sa ocupati un loc bun in topul afacerilor ori in topul intreprinderilor din respectiva localitate poate sa fie mult mai usor decat va imaginati.

In cazul in care nu vreti sa concurati la nivel national, nu veti avea nevoie de un buget foarte mare.

SEO este mult mai mult decat Google. Orice platforma pe care va puteti promova afacerea este foarte importanta. SEO are si in acest sens un rol extrem de important. Chiar daca SEO este asociat de cele mai multe ori doar  cu Google nu ne vom limita doar la acest motor.

Si celelalte motoare de cautare claseaza continutul la fel ca si Bing sau Google si daca doriti sa va aflati pe o pozitie buna in topul aparitiilor va trebui sa va optimizati site-ul in acelasi mod.

0 Shares
You May Also Like