De ce am nevoie pentru a construi rafturi?

0 Shares
0
0
0

Dupa ce ati procurat lemnul, cel mai bine este sa cumparati cuie, vopsea si un lac. Cel mai important lucru in constructia de rafturi este cuiul. Fara aceasta mica bucata de metal, raftul dumneavoastra ar fi inexistent, mai ales daca este confectionat din lemn.

Totodata, vopseaua si lacul sunt elemente de finisaj, asadar nu ar trebui sa va faceti griji in vederea achizitionarii acestora.

Cuiul este un obiect destul de mic sub forma cilindrica ori in patru muchii. Acesta poate fi confectionat atat din metal cat si din lemn, insa, de cele mai multe ori, piata ofera modelul cilindric si din metal, avand varf foarte ascutit cu ajutorul caruia fixeaza diferite piese intre ele sau se poate bate in zid, lemn sau alt material penetrabil.

Cuiele ar putea ajunge la dimensiunea de 15 cm, insa acestea poarta numele de piroane si sunt folosite, de cele mai multe ori, la montarea sinelor de cale ferata. De asemenea diametrul unui cui creste concomitent cu lungimea acestuia.

[adsenseyu1]

Totusi nu aveti nevoie de piroane pentru a monta un raft ci de cuie mici. Puteti sa intrebati la depozite, iar angajatii de acolo va vor oferi raspunsuri pe masura.

Nu aveti cum sa plecati dintr-un astfel de magazin deoarece piata ofera o multitudine de modele de cuie, spre exemplu: cu cap inecat – confectionat din sarma si care prezinta un cap striat sau neted, cap iesit – confectionat din sarma, insa este mult mai usor de mascat prin chituire sau spacluire, cap conic – acest tip de cui este destinat inecarii intr-un tip de material si al mascarii unor puncte pentru imbunare, cap rotund – utilizat pentru a fixa ornamente atat din fier cat sii din lemn, dar si pentru a fixa piese de mobilier. Aceasta lista ar putea continua, insa am decis sa va prezentam pe larg cateva modele de cuie.

Cuiele netede, striate ori din otel sunt extrem de utilizate pentru o fixare eficienta a produselor din lemn, tabla. De asemenea se utilizeaza si pentru a fixa sipci sau placi pe piatra ponce, caramida sau beton.

Acestea nu ajuta la creearea unui raft, insa daca vreti ca raftul sa fie prins de perete, aceasta este cea mai buna modalitate. In cazul in care v-ati imaginat ca acest tip de cui este cilindric subtire, neted si prezinta varf ascutit, veti fi destul de surprinsi sa aflati ca exista si cutii cu cuie cu stratii te tip surub, scoabe sau ancora.

Profilul unui astfel de cui implica o tija creata dintr-un otel destul de moale, dar zimtat la capatul care este menit prizei si care are dimensiuni intr 2.5 si 150 mm. In general cuiele sunt confectionate din materiale usor maleabile precum ar fi cupru, otel calit sau sarma de otel. Acestea se preteaza destul de bine imbinarilor cu sarcinile mici.

[adsenseyu1]

Atunci cand vreti sa fixati un raft in perete trebuie sa stiti regula generala: cu cat este mai mare materialul pe care l-ati fixat, cu atat mai mult trebuie sa utilizati cuie din ce in ce mai subtiri.

0 Shares
You May Also Like