Cum aleg compania de transport funerar international potrivita

Cum aleg compania de transport funerar international potrivita

0 Shares
0
0
0

In clipa de fata, exista cateva milioane de cetateni romani stabiliti in tarile din Europa. Foarte multi dintre acestia duc o viata de vis, o viata in care nu stiu ce sunt grijile si nevoile, pentru ca au tot ce isi doresc.

Exista insa si romani care au plecat la munca in strainatate iar acolo s-au imbolnavit iar acum se lupta cu boala si suferinta. Altii au suferit diferite accidente de munca, iar acum sunt intr-o perioada de recuperare.

Vestea si mai putin placuta insa este aceea ca in fiecare an mor cateva mii de romani aflati in strainatate, iar familiile greu incercate cauta de fiecare data cele ai ieftine servicii de transport decedati ieftin, pentru a-si repatria decedatii.

Dat fiind faptul ca in fiecare an mor multi cetateni romani in strainatate, iar familiile greu incercate cauta solutii pentru a-i repatria, in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre alegerea companiei de transport funerar international.

Criterii de alegere a companiei de transport funerar international:

Tipurile de servicii prestate

In acest domeniu de activitate, exista companii care promoveaza mai multe tipuri de servicii, cum ar fi de exemplu: servicii funerare non stop, servicii funerare complete, servicii de transport funerar sau servicii de repatriere decedati.

In multe cazuri, sunt sanse mari ca o companie care presteaza servicii funerare non-stop sau servicii funerare complete sa nu ofere si servicii de transport funerar. De asemenea, o companie care presteaza servicii de transport funerar intern, se poate sa nu ofere si servicii de transport funerar international.

In cazul in care familiile greu incercate nu isi doresc sa se ocupe de intreaga procedura de repatriere, iar aici discutam despre obtinerea documentelor care sunt necesare pentru eliberarea pasaportului mortuar si a certificatului de deces international, atunci membrii familiei pot apela la serviciile unei companii funerare si de transport funerar international pentru obtinerea documentelor si pentru repatrierea decedatului.

Insa, in cazul in care membrii familiei greu incercate isi doresc sa scape de grija deplasarii in strainatate, recomandarea noastra este sa isi indrepte atentia spre o companie specializata in transport funerar international si repatriere decedati, iar pe Funerarenicolas.ro pot fi descoperite mai multe detalii.

Acea companie se va ocupa de intreaga procedura de repatriere, incepand de la obtinerea documentelor necesare procesului de repatriere, si pana la transportul trupului neinsufletit la locul de inmormantare.

Experienta personalului

Personalul unei firme care presteaza servicii de transport funerar international trebuie sa fie profesionisti din multe puncte de vedere, precum:

  • In domeniul ingrijirii persoanei decedate;
  • Sa dea dovada de empatie si sa fie capabili sa diminueze stresul intregii proceduri de repatriere;
  • Sa fie specializati in ceea ce priveste obtinerea documentelor necesare repatrierii (demersurile pot fi diferite in functie de legislatia tarii in care s-a produs decesul)
  • Sa dea dovada transparenta si de o foarte buna buna comunicare pe tot parcursul colaborarii, astfel incat familia greu incercata sa fie mereu la curent cu privire la intregul proces;
  • Sa dea dovada de grija si respect fata de persoana decedata si fata de familia greu incercata;
  • Sa fie soferi experimentati, pentru a transporta in conditii de maxima siguranta si in timp scurt trupul persoanei decedate in tara;
  • Sa ofere servicii foarte bune de consultanta, pentru a sfatui familia cu privire la ce este de facut.

Conditiile de transport

In afara experientei soferilor, familia greu incercata trebuie sa solicite informatii referitoare la:

  • Din ce materiale este alcatuit sicriul necesar pentru transportul funerar international;
  • Ce dotari au vehiculele speciale folosite pentru transportul funerar internationa (de exemplu, daca detin sistem frigorific pentru transport pe distante lungi);
  • Capacitatea de lucru a companiei, iar aici discutam despre vehicule disponibile si personal alocat, pentru a fi sigur ca trupul decedatului va fi adus in tara la timp.

Promptitudinea

Atunci cand vine vorba despre repatriere, timpul este pretios, asa ca din acest motiv, punctualitatea este foarte importanta. Tocmai de aceea, familiile greu incercate trebuie sa intrebe despre capacitatea de lucru si numarul masinilor disponibile atunci cand contacteaza o firma de repatrieri.

Pretul serviciilor de transport funerar

De regula firmele care presteaza asemenea servicii nu au o lista de preturi afisata, pentru ca pretul difera in functie de distanta de unde trebuie preluat decedatul si pana unde trebuie transportat. In plus, exista mai multi factori care stabilesc pretul serviciilor funerare.

0 Shares
You May Also Like