Cum sa stabilim bugetul pentru inchirierea unui apartament?

Cum sa stabilim bugetul pentru inchirierea unui apartament?

0 Shares
0
0
0

Crearea unui buget pentru inchirierea primului tau apartament cu 4 camere, poate fi putin dificila, mai ales daca esti si novice in gestionarea finatelor. Poate tocmai ai absolvit facultatea, ai obtinut primul loc de munca cu norma intreaga sau ai niste prieteni cu care intentionezi sa te muti.

Indiferent de situatia ta personala, s-ar putea sa te simti coplesit de cheltuielile inevitabile pe care le vei face, mai ales cand vine vorba de plata chiriei. Cu toate acestea, exista multi pasi pe care ii puteti face pentru a reduce costurile suficient pentru ca bugetul dvs. sa se potriveasca spatiului de locuit. Puteti gasi inclusiv proprietati speciale.

Recomandari cheie:

  • Pentru a stabili un buget pentru un apartament, va trebui sa aflati costurile pentru chirie, asigurare, mancare, transport, divertisment si, eventual, utilitati.
  • Intrebati proprietarul dumneavoastra despre orice taxe diverse, fie taxe unice, fie costuri lunare, care va vor afecta cheltuielile.
  • Impartirea unui apartament cu colegii de camera iti poate reduce costurile considerabil.
  • Daca este posibil, este o idee buna ca chiria dvs. sa nu depaseasca 30% din venit.

Importanta bugetului pentru un apartament

In functie de locul in care locuiti, s-ar putea sa descoperiti ca inchirierea este mai scumpa decat ati anticipat initial. Sau poate descoperi ca salariul tau nu te duce atat de departe pe cat ai sperat. Oricum ar fi, este important sa stii cum sa bugetezi primul tau apartament sau spatiu de locuit, oricare ar fi acesta. Cu un plan adecvat, nu veti cheltui mai mult decat va asteptati si veti avea mai multe fonduri pentru alte lucruri.

Cum sa incepeti bugetul pentru apartament

Urmatorul proces va va ghida in inceperea primului buget:

  • Descoperiti-va venitul lunar.
  • Calculati toate cheltuielile lunare.
  • Scadeti cheltuielile din venit pentru a vedea ce a mai ramas. Daca este prima data cand traiesti pe cont propriu fara ajutor financiar, s-ar putea sa-ti ajustezi asteptarile si cifrele de cateva ori pentru a le face realiste. Probabil ca nu ai avut de-a face cu aceleasi cheltuieli in timpul facultatii sau cand locuiai cu parintii tai, asa ca trebuie sa faci o buna estimare pentru ceea ce vei cheltui pentru fiecare articol. De exemplu, va trebui sa estimati cati bani veti cheltui pe alimente, benzina, divertisment si asigurari.

Cum sa contabilizati cheltuielile de trai

Gasirea unui apartament care include utilitatile in chirie iti poate simplifica bugetul. Cu toate acestea, aceasta optiune nu este intotdeauna disponibila. Daca utilitatile cum ar fi gazul, electricitatea si apa nu sunt incluse in chirie, va trebui sa le includeti in bugetul apartamentului, dupa cum urmeaza:

  1. Chirie

Aceasta suma ar trebui sa ramana aceeasi in fiecare luna pe durata contractului de inchiriere, cu exceptia cazului in care obtineti un contract de inchiriere lunar, care nu este obligatoriu, dar nici nu impiedica cresterea chiriei. In plus, majoritatea contractelor de inchiriere necesita cel putin una sau doua luni de depozit de garantie, asa ca asigurati-va ca luati in considerare si acest lucru.

  1. Electricitate

Chiriasii platesc de obicei pentru aceasta utilitate. Pentru ca va aflati intr-un apartament, factura de energie electrica ar trebui sa fie destul de mica in fiecare luna. Daca amanati orice plata, compania de utilitati va poate opri electricitatea pana cand toate taxele au fost platite.

  1. Gaz natural

Gazul este adesea platit de proprietar si nu este de obicei scump. Cu toate acestea, daca sunteti responsabil pentru aceasta utilitate, asigurati-va ca puteti efectua platile lunare, deoarece compania de utilitati va poate opri cu usurinta caldura si apa calda pentru banii datorati.

  1. Internet si cablu

Veti fi responsabil pentru aceasta taxa si este posibil sa puteti obtine un serviciu la pachet de la furnizorul dvs. de cablu sau de telefonie mobila, la un tarif mai mic. In functie de complexul dvs. de apartamente, este posibil sa fiti nevoit sa platiti o taxa de instalare. Asigurati-va ca intrebati despre aceasta taxa atunci cand vreti sa alegeti un furnizor pentru serviciile de internet.

0 Shares
You May Also Like