Cum sa imi spal masina?

0 Shares
0
0
0

Aveti grija de masina dvs.! Spalarea si un detailing auto efectuate in mod regulat nu numai ca vor face oamenii sa iti admire masina, ci si poate spori valoarea de revanzare a masinii cu mii de dolari. Dar a curatarea unei masini nu este intotdeauna atat de simpla. Chiar daca doar o spalati, ar putea sa faceti mai mult rau decat bine, daca folositi detergenti gresiti sau nu stiti ce sa cautati.

Specialistii au petrecut mai mult de 50 de ore de cercetare in domeniul produselor de detailing  auto si au vorbit si cu producatorii de detergenti pentru a obtine sfatul lor. Rezultatul este acest ghid cu privire la detailingul auto al masinii dvs. in mod corect, cu metode dovedite, sfaturi si produse recomandate.

Indiferent daca spalati, ceruiti sau curatati interiorul, acest ghid, pas cu pas, este pentru cei care doresc ca masina lor sa arate cat se poate de bine fara a pierde prea mult timp sau cheltuieli.

Exterior

Spalatul

Spalarea regulata este cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru exteriorul masinii. Tot ce aveti nevoie este un sapun de spalare auto, o perche de manusi de spalat, un furtun si un prosop. De asemenea, este posibil sa aveti nevoie si de un dispozitiv de indepartare a gunoaielor si de gudron.

Singurul lucru, cel mai important, pe care il puteti face pentru a va mentine finisajul masinii este sa spalati exteriorul in mod regulat. Acest lucru se datoreaza faptului ca murdaria, excrementele de pasare, gandacii morti, gunoiul de pe drum, seva de copaci si alti contaminanti pot dauna vopselei daca sunt lasati prea mult timp.

Acest lucru duce la zgarieturi enervante pe finisaj, in cel mai bun caz, si reparatii costisitoare, in cel mai rau caz. Unii specialisti recomanda spalarea in fiecare saptamana, dar in mod realist acest lucru depinde de conditiile in care va aflati. Doar sa nu lasati un strat gros de mizerie sa se acumuleze  si sa luati masuri.

De asemenea, rezolvati problemele evidente (de exempu: excrementele de pasari, gandacii si namolul) de indata ce le observati. Nu trebui sa asteptati pana in ziua in care spalati masina de obicei. Cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a va mentine finisarea masinii este sa o spalati in mod regulat. Daca doriti doar o spalare rapida, puteti merge la o unitate locala.

Insa specialistii au avertizat ca oamenii care lucreaza in astfel de spalatorii pot face zgarieturi fine,  mai ales daca este o spalatorie veche de tip pensula sau una care nu este bine intretinuta. Daca doriti cu adevarat sa pastrati acel aspect nou, cauta informatii pentru a afla tehnicile potrivite pentru a va spala singuri masina.

Amintiti-va ca murdaria, nisipul si alte resturi fine sunt cei mai rai dusmani cu care se confrunta vopseaua masinii. Daca stergeti suprafata cu un burete murdar, o carpa, un tampon de spuma, un prosop de hartie sau orice altceva, puteti provoca cu usurinta acelasi tip de zgarieturi fine ca o spalare prin periere, sau mai rau. Iar acestea pot necesita o anumita cantitate de vopsea pentru a fi acoperite.

 

 

0 Shares
You May Also Like