Cum as putea proteja bateria smartphone-ului meu?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum se poate observa, foarte multe dintre telefoanele cu ecran tactil de noua generatie nu mai prezinta o baterie detasabile. In astfel de cazuri, chiar si pentru un tehnician calificat dintr-un service, scoaterea bateriei din telefon reprezinta o operatiune foarte complicata.

Acestea sunt lipite in dispozitiv atat de bine incat device-urile se vor strica in mod cert chiar si atunci cand va pricepeti. Este adevarat ca si producatorii de telefoane exagereaza in acest sens. In mod evident o baterie incorporata va presupune mult mai putin efort pentru producatori in legatura cu crearea carcasei dispozitivului.

In acest mod se ofera mult mai mult spatiu pentru piesele componente. De asemenea, o baterie incorporata presupune ca va trebui sa schimbati telefonul mult mai des. Pentru ca acest fapt sa se evite, iar bateria sa se strice, cel mai indicat ar fi sa cititi urmatoarele sfaturi date de un service precum service gsm Bucuresti.

[adsenseyu1]

Exista anumite reguli de baza pentru prastarea integritatii bateriei, iar daca acestea vor fi respectate, vor ajuta sa buna functionare a telefonului cel putin unul sau doi ani. Pentru a le putea retine, mai intai trebuiesa cunoasteti anumite amanunte legate o bateria unui telefon. Unul dintre afestea ar fi existenta unui efect al memoriei bateriei.

Acesta are loc numai atunci cand nu mai incarcati la maxim bateria, iar aceasta va uita care este capacitatea ei maxima la care functioneaza. Regula este simpla: incarcarea la nivel maxim a bateriei atunci cand telefonul este nou.

Acest procedeu se aplica de doua sau trei ori doar la bateriile vechi. Acumulatorii noi trebuie tratati in mod diferit, recomandandu-se incarcarea acestora doar atunci cand nivelul de curent este la jumatate. In cazul in care ati consumat pe jumatate bateria, este indicat sa il incarcati.

O incarcare completa se poate face o data sau de doua ori pe luna, atunci cand telefonul este descarcat complet. Asadar, utilizarea in mod constat a telefonului cu o baterie incarcata mai putin de jumatate face ca durata acesteia de viata sa scada.

De asemenea, este cunoscut si faptul ca unele telefoane au explodat. Acest lucru este posibil, iar factorul care constituie inamicul principal este temperatura. In cazul temperaturilor foarte mici, bateriile se descarca mult mai repede, iar in cazul unor temeraturi ridicate exista atat riscul degradarii cat si al exploziei.

[adsenseyu1]

Asadar, se recomanda utilizarea incarcatorului original al telefonului deoarece fiecare baterie prezinta o anumita capacitate. Puteti ecita stricarea bateriei prin utilizarea incarcatorului original deoarece atat incarcatorul si elementele de protectie cat si elementele din interior sunt concepute special pentru bateria telefonului pe care il utilizati.

De asemenea, se recomanda utilizarea unei baterii originale atat pentru telefonul dumneavoastra cat si pentru oricare alt device portabil.

O baterie poate avea o durata de functionare intre doi si cinci ani, in mod normal, pana la momentul in carea aceasta va inceta din functiune.

Dupa acest interval, bateria dispozitivului dumneavoastra va ajunge sa lucreze doar la jumatate din capacitatea la care lucra initial. Acest lucru este normal si nu trebuie sa va faceti griji. In cazul in care bateria s-a defectat complet, cel mai indicat ar fi sa trimiteti telefonul intr-un service.

0 Shares
You May Also Like