Cum alegem o lanterna?

0 Shares
0
0
0

Lanterna este un dispozitiv portabil actionat de baterii, si pe care il folosim pentru iluminare. De mentionat este faptul ca o lanterna achizitionata de pe Shopu.ro poate fi folosita in diferite scopuri, iar in cele ce urmeaza vom prezenta mai multe detalii.

Factorii cheie care trebuie comparati la selectarea unei lanterne:

  • Puterea luminii;
  • Tipul bateriei si timpul de functionare;
  • Dimensiunea si greutatea.

Lanternele au diferite preturi, dar ele pot avea aceeasi dimensiune. Care sunt diferentele? Luminozitatea este cea mai mare. O lumina mai avantajoasa este mai puternica datorita utilizarii tehnologiei avansate a becurilor, bateriilor si circuitelor. O baterie reincarcabila poate contribui la costuri, cum ar fi caracteristici precum rezistenta puternica la impact si apa, disipare eficienta a caldurii si multiple moduri de iluminare.

Atunci cand doriti sa cumparati o lanterna de pe Shopu.ro, este de-asemenea important sa verificati urmatoarele aspecte:

  • Cum se actioneaza si se stinge lumina? Ar putea fi pornita din greseala in interiorul rucsacului sau a gentii? Sau, daca intentionati sa o utilizati in conditii reci, cat de usor ati putea porni sau opri lanterna purtand manusi?
  • Este lanterna suficient de robusta (sau dimpotriva, destul de usor) pentru nevoile dvs.?
  • Cum va simtiti tinand lanterna in mana?
  • Este nevoie de un instrument pentru a schimba bateriile?

Performanta blitului reprezinta un alt aspect pe care trebuie sa il luati in considerare pentru a face alegerea corecta. Introdus in 2009, standardul ANSI FL1 pentru lanterne asigura ca modelele sunt testate si evaluate in acelasi mod. Respectarea acestor standarde este voluntara, iar producatorii fac propriile teste, dar majoritatea marcilor majore includ acum urmatoarele date privind performanta pe ambalajele lor.

Iesire luminata

Masurat in lumeni. Aceasta este o masura a intensitatii luminii care iese din lanterna, la cel mai inalt nivel de luminozitate alimentat de baterii noi. Poate fi afisat si pentru mai multe setari de lumina.

Acesta este un instrument de comparatie excelent, dar nu spune toata povestea despre luminozitate. Intensitatea fasciculului, distanta si tipul influenteaza eficienta unei lampi in diferite aplicatii. Puterea de iesire a luminii poate varia de la un modest 20 de lumeni (excelent pentru citirea unei carti) la un 3500 lumeni care este ideala pe teren.

Distanta de fascicul

Masurat in metri. Aceasta este masura in care lumina va straluci inainte ca stralucirea sa scada la echivalentul luminii de la o luna plina. Iluminarea lunii pline este considerata adecvata pentru o calatorie sigura si atenta in aer liber. Aceasta distanta va varia in functie de setarea de luminozitate selectata.

Rezistenta la apa

Evaluat folosind sistemul IPX. Rezistenta la apa este importanta daca utilizati lumina in ploaie sau in jurul corpurilor de apa.

Caracteristici si functii suplimentare:

Tipul becului

Progresele in tehnologia LED-urilor au facut ca celelalte tipuri de becuri sa fie aproape invechite.

Tipul bateriei

Tipul si disponibilitatea bateriilor de schimb este adesea un factor in selectarea unei lanterne. Exista lanterne care functioneaza cu baterii AAA sau AA, baterii cu acumulatori reincarabili sau lanterne cu baterii incorporate.

Moduri ale luminii

O singura setare este suficienta pentru utilizarea generala. Unele modele ofera 2 sau mai multe moduri ale luminii, cum ar fi joase, medii, inalte si boost.

Controale

Tipul comutatoarelor de pornire / oprire si de iluminare este important pentru unii utilizatori. Butoanele de impingere si glisoarele sunt de obicei operate cu maner. Un cadru rotativ poate servi de asemenea ca un comutator, necesitand doua maini pentru a functiona. O functie de blocare a sigurantei impiedica aprinderea accidentala a luminii, ajutand la prevenirea exasperarii neplacute a bateriei neplacute si a neplacerilor.

Materiale si forma

Cele mai multe corpuri de lanterna sunt fie din material plastic, fie din aliaj de aluminiu. Unele au otel inoxidabil in capul lanternei pentru o rezistenta suplimentara la impact.

Dimensiune si greutate

Aceasta este preferinta personala. O unitate mai mare si mai greu nu este neaparat mai stralucitoare, dar este probabil sa prezinte un timp de functionare prelungit datorita unei capacitati mai mari a bateriei.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii care trebuie luate in vedere in momentul in care vine vorba de achizitionarea unei lanterne de cea mai buna calitate.

0 Shares
You May Also Like