Ce este un intrerupator inteligent de lumina Wi-Fi?

0 Shares
0
0
0

Un comutator de lumina inteligent Wi-Fi poate controla alimentarea prin intermediul unei aplicatii smartphone sau al unui buton pe perete. Comutatorul este conectat la sistemul electric pentru a controla fluxul de energie electrica si are un adaptor Wi-Fi incorporat pentru a se conecta la reteaua locala pentru a comunica cu aplicatia smartphone. Daca este activat accesul la internet, proprietarul poate controla comutatorul de lumina de pe telefonul mobil chiar si atunci cand nu este acasa.

Beneficiile intrerupatoarelor Wi-Fi

Confortul si siguranta sunt avantajele cheie ale unui intrerupator inteligent, insa cu siguranta un intrerupator wifi are si o multime de alte beneficii pe care le vom mentiona in urmatoarele randuri.

Optiuni de control convenabile

In primul rand, oamenii cumpara switch-uri inteligente Wi-Fi pentru a-si controla luminile prin intermediul unei aplicatii smartphone. Nu vreti sa va parasiti scaunul pentru a bloca luminile? Faceti-o din canapeaua dvs.: prindeti telefonul, deschideti aplicatia si glisati un buton de control, iar in acest fel veti stinge lumina sau o veti aprinde, in functie de preferinte si de necesitati.

Siguranta, securitate

Cele mai multe aplicatii includ optiuni pentru grupurile de activare, dezactivare, zona / zona, porniri si opriri programate si modul de vacanta, astfel incat casa pare a fi ocupata pe timp de noapte, chiar daca nu sunteti in oras.

App sau perete, alegerea ta

Terminalele Wi-Fi sunt accesibile tuturor. Membrii familiei tech-savvy pot folosi aplicatia. Cei care prefera controlul traditional al peretelui pot actiona comutatorul de perete. Chiar daca Wi-Fi-ul coboara, puteti sa porniti lumina.

Functioneaza cu reteaua dvs. de domiciliu

Terminalele Wi-Fi utilizeaza acelasi protocol ca si reteaua Wi-Fi si telefonul existent. Atata timp cat aveti o retea de domiciliu, puteti avea switch-uri Wi-Fi.

Dezavantajele comutatoarelor inteligente Wi-Fi

In timp ce tehnologia adauga valoare in multe feluri, aceasta poate crea noi provocari.

Sunt inca conectati

Comutatoarele inteligente necesita inca o sarma, o cutie de comutare si o gaura in perete. Multe comutatoare inteligente ocupa de fapt mai mult spatiu in cutie decat comutatoarele traditionale prin cablu, ceea ce poate fi o problema daca o cutie trebuie inlocuita. Adaugarea de noi intrerupatoare in locatiile dorite nu este posibila fara taierea de noi gauri si tragerea firelor prin interiorul peretelui.

Sarma neutra necesara

Instalarea poate fi mai complicata atunci cand firul neutru necesar nu este disponibil la cutia de comutare. E timpul sa se lege la sarma prin perete!

Optiunile de comutare multiple sunt limitate

Unele produse de comutare Wi-Fi vor controla doar o singura lumina. Nu se vor conecta la alte switch-uri pentru configuratii multi-locatie / configuratii cu 3 cai.

Intrerupatoarele wifi cu mai multe optiuni sunt limitate

Multe comutatoare inteligente Wi-Fi sunt dotate cu o placa frontala, ceea ce inseamna fie modificarea placii frontale, butonul de comutare multi-gang sau rularea unei casete noi pentru a activa comutatorul Wi-Fi.

Ei bine, acum ca deja cunoasteti atat avantajele cat si dezavantajele acestor intrerupatoare wifi, daca doriti sa alegeti asemenea intrerupatoare pentru acasa, puteti opta de exemplu pentru intrerupatoarele Kinetic Energy, care sunt fara baterii, fara fire, fara alimentare, iar mai mult decat atat, acestea pot fi controlate de pana la 100 de metrii(in exterior) si 25 de metrii(in interior).

Alegand un asemenea kit, nu mai este nevoie sa va ingrijorati pentru pozitia intrerupatorului, acesta putand fi amplasat oriunde, (aplicat pe orice suprafata: sticla, faianta, marmura, lemn etc.).

Daca optati pentru un asemenea intrerupator, aveti posibilitatea de a-i schimba oriunde si oricand locul, in functie de preferinte si convenienta, iar acest lucru este posibil deoarece intrerupatorul wifi nu are nevoie de alimentare.

Daca detineti un intrerupator si intentionati sa puneti un dulap sau o piesa de mobilier in fata acestuia, cu siguranta  intrerupatoarele Kinetic Energy reprezinta cea mai buna solutie. Instalatia cap-scara nu mai reprezinta o problema dat fiind faptul ca intrerupatoarele Kinetic Energy sunt solutia.

Se pot sincroniza maxim 10 intrerupatoare cu un singur controller. Un intrerupator poate fi sincronizat cu un numar nelimitat de controllere.

Cea mai importanta veste insa, este aceea ca un asemenea intrerupator wifi nu are nevoie de modificaea instalatiei electrice.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cateva detalii importante pe care trebuie sa le luati in calcul in cazul in care doriti sa optati pentru intrerupatoare wifi.

0 Shares
You May Also Like