Cum sa alegi o agentie imobiliara

Cum sa alegi o agentie imobiliara

0 Shares
0
0
0

Daca aveti o proprietate pe care doriti sa o vindeti sau sa o inchiriati, asistenta unei agentii imobiliare profesioniste este o conditie esentiala pentru a avea succes. Un agent imobiliar profesionist va poate ajuta foarte mult in vanzarea proprietatii voastre. Alegerea agentiei potrivite nu este insa usoara – ca in orice domeniu de activitate, exista profesionisti excelenti, profesionisti mai putin buni si chiar agentii incorecte, al caror unic scop este de a face un ban rapid.

Pozitionarea preturilor

Alegerea pretului corect si precis pentru proprietatea oferita este un punct extrem de important – acesta determina daca si cand veti putea realiza o vanzare. Faptul ca aveti nevoie de o anumita suma si ca doriti sa o asigurati prin vanzarea sau inchirierea proprietatii nu inseamna ca aceasta valoreaza atat de mult. Trebuie sa evaluati foarte atent valoarea reala a proprietatii voastre si sa ii acordati o evaluare adecvata. In acest caz, expertiza brokerului este indispensabila. Orice profesionist este bine familiarizat cu preturile proprietatilor si va va putea oferi o evaluare adecvata a proprietatii pe care o oferiti inca de la prima discutie. Unii proprietari nu consulta expertii sau ignora sfaturile acestora si, dupa ani de publicitate inutila, proprietatea lor continua sa stea pe piata. Gaseste o agentie care se ocupa si de vanzari apartamente noi.

Firmele de experti se bazeaza pe publicitate si marketing direct, folosind baza lor de clienti, atunci cand vand sau inchiriaza o proprietate. Daca va ocupati singur de aceasta sarcina, riscati sa cheltuiti mai mult fara sa obtineti rezultate.

Intretinere si gestionare

Companiile de experti ofera servicii de gestionare a proprietatii, care includ intretinerea, organizarea de reparatii minore, colectarea chiriilor si a taxelor si chiar plata facturilor casnice. Acesta este un avantaj urias daca locuiti in alt oras sau sunteti in afara tarii.

Vizualizari

Desi toti cei din lant urmaresc o vanzare rapida si usoara, realitatea este ca, daca nu v-ati listat proprietatea la un pret mult sub valoarea de piata, veti avea multe, multe vizionari. De obicei, vizionarile au loc dupa orele de program si in weekend-uri, deoarece atat dumneavoastra, cat si potentialii cumparatori sunteti la serviciu. Procesul este captivant si, sincer sa fiu sincer, stresant.

In acest caz, ajutorul brokerului este indispensabil. Pe langa faptul ca va prelua comunicarea cu partile interesate, el va elimina pe cei frivoli sau pe cei cu oferte inadecvate, va organiza vizionari si, in general, va va scuti de multe batai de cap.

Este deosebit de convenabil sa apelati la serviciile unui intermediar profesionist atunci cand nu va aflati in orasul in care se afla proprietatea – astfel veti economisi foarte mult timp si veti evita riscul de a pierde cumparatori din simplul motiv ca nu puteti aranja vizionari atunci cand le convine.

Pe langa faptul ca va ajuta sa organizati vizionari, un agent profesionist va fi capabil sa va prezinte proprietatea si locatia acesteia in cel mai adecvat si echilibrat mod – expertii stiu cum sa evidentieze avantajele unei proprietati si sa justifice pretul cerut fara a induce in eroare cumparatorul cu date nerealiste.

0 Shares
You May Also Like