Ce sunt gandacii germani?

0 Shares
0
0
0

Gandacii germani sunt o specie de gandaci pe care rar ii veti vedea zburand; in schimb, se incurca si alearga foarte repede pentru a ajunge acolo unde merg sau pentru a eluda capturarea. Adultii cresc intre 11.1 si 1.6 cm in lungime. Corpurile lor sunt maro deschis sau cafeniu, si au doua dungi negre paralele asezate chiar in spatele capului.

Femela are un abdomen larg, in timp ce masculul are un abdomen cu forma mai ingusta. Gandacii germani se reproduc foarte repede; fiecare femela poate transporta 40 de oua si pot exista pana la 6 generatii produse pe an.

De ce ii am?

Gandacii germani pot intra in locuinte prin mici fisuri, de fapt nu au nevoie decat de un spatiu de 2-3 centimetri de lat pentru a-si strecura corpul! In timp ce se hranesc cu mancare, acestia intra adesea in interior prin spatii din fundatie sau sub usi.

Dar principala modalitate in care aceste gandaci invazivi intra in case si in alte cladiri este lovind o plimbare in cutii de carton, aparate si mobila folosite, pungi alimentare si alte livrari si pachete. Odata ajunsi in interior, gandacii germani pot fi gasiti in numar mare, in locuri calde si umede, precum bucatariile si baile.

Sunt periculosi?

Da, gandacii germani sunt foarte periculosi sa va fi invadat casa. Acestia poarta un numar mare de virusi, bacterii si paraziti pe corpul lor si in fecalele lor, care pot provoca diaree, dizenterie, salmonella si alte probleme grave de sanatate. De asemenea, pieile si fecalele varsate declanseaza adesea atacuri de astm la oameni, in special la copii mici.

Cum scap de gandacii germani?

Eliminarea gandacior germani dintr-o proprietate poate fi foarte dificila; sunt nocturni, cresc foarte repede si se adapteaza usor la noile medii. Pentru a elimina complet o infestare de gandaci germani, aveti nevoie de cunostintele si experienta unui profesionist instruit. Exterminatorii foarte bine pregatiti, inteleg obiceiurile si habitatele gandacilor germani ii pot elimina prin serviciile de combatere a daunatorilor.

Aceste planuri de combatere a daunatorilor pentru tot timpul anului scapa de gandaci si de alte invadatoare obisnuite din gospodarie, cu vizite regulate de tratament.

Din acest motiv, este indicat sa optati cat mai repede pentru cele mai bune servicii dezinsectie gandaci in Bucuresti, daca observati ca aveti gandaci germani in bucatarie, in baie sau in orice alta incapere din locuinta.

Pot elimina gandacii germani pe cont propriu?

Exista multe produse DIY pe piata pentru a „elimina gandacii”, dar adevarul este ca aceste produse sunt in mare parte ineficiente pentru a elibera complet o proprietate a tuturor adultilor, a nimfelor si a oualor care o invadeaza. Lasand in urma doar unul sau doua oua sau adulti va duce la o re-infestare.

De asemenea, multe dintre produsele din magazinele mari din cutii pot fi foarte nocive pentru oameni si animale de companie, daca nu sunt folosite sau amestecate corect.

Cea mai buna solutie pentru o infestare de gandaci germany este de a contacta expertii de control al gandacilor, iar profesionistii care presteaza servicii dezinsectie gandaci in Bucuresti pot elimina orice infestare de gandaci de dimensiuni mari din proprietatile dvs. si ii impiedica pe acestia sa se reintoarca.

Cum pot preveni aparitia gandacilor pe viitor?

Gandacii si gandacii germani, in general, sunt daunatori foarte greu de prevenit; ei pot intra in mai multe moduri diferite – de unul singur, in pachete sau pe oameni. In afara de a pune in aplicare un plan de combatere a daunatorilor pe tot parcursul anului, exista cateva masuri pe care le puteti face in jurul casei si proprietatilor dvs. pentru a ajuta la prevenirea unei infestari de gandaci germani:

  • Utilizati aparate de aer conditionat si dezumidificatoare pentru a reduce nivelul de umiditate.
  • Asigurati-va ca inspectati casutele si pachetele pentru a gasi semne de gandaci inainte de a le aduce in casa dvs.
  • Daca achizitionati mobila sau aparate uzate, asigurati-va ca le inspectati amanuntit daca exista vopsele si vid si / sau igienizati-le inainte de a le aduce in casa dvs.
  • Depozitati alimentele in recipiente etanse sau la frigider.
  • Curatati rapid deversarile si firimituri, indepartati regulat gunoiul din casa dvs. si spalati de obicei toate vasele murdare.

In cazul in care veti respecta acesti pasi, aveti sanse mari de a preveni aparitia gandacilor in casa dvs.

0 Shares
You May Also Like