Ce inseamna un numar mai mare de pixeli?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care Apple a declarat ca dispozitivul foto mai exact camera de la iPhone are cu 60% mai multi pixeli, in termeni tehnici acest lucru a insemnat ca de fapt o camera de 8 Mpx are o rezolutie reala de 160 de procente din cea a unei camere de 5 Mpx.

Asta nu transforma neaparat camera intr-una mai buna si nici calitatea imaginilor nu va fi automat mai buna pentru ca mai multi pixeli nu implica in mod automat si o mai buna caliatate a imaginilor pe astfel de camere care de obicei au senzori mici.

Un numar mai mare de pixeli va va permite sa puteti sa printati imaginile obtinute la o scara mai mare comparativ fara sa pierdeti si rezolutia sau puteti sa faceti si crop pe aceste imagini si nu va mai fi nevoie ca zona supusa procedurii de printare sa isi piarda rezolutia. Pentru mai multe piese iPhone vizitati Service GSM.ro.

Conform specialistilor numai daca marimea senzorilor este cu 60 de procente mai mare atunci rezolutia adaugata se va traduce in calitatea mai buna a imaginii.

[adsenseyu1]

Atunci cand atribuiti unui senzor care are aceeasi marime un numar mai mare de pixeli veti putea ajunge sa aveti un zgomot de imagine mai mare dar si artefacte de imaginie si in general oamenii nu sunt incantati de ele.

Apple a anuntat de asemeea si ca noile telefoane au filtre hibride IR dar termenul a fost doar aruncat pe piata fara sa se ofere mai multe explicatii cu privire la ce anume inseama asta si mai exact la ce presupune denumirea hibrid.

Poate sa fie vorba despre un filtru care permite utilizarea infrarosului in poze, un lucru pe care utilizatorii pot sa il porneasca sau sa il opreasca la alegere.

Acesta poate sa fie cosiderat un simplu filtru de infrarosu care blocheaza aberatiile cromatice care pot sa apara sau problemele care intervin in acuratetea culorilor.

[adsenseyu1]

Daca e cazul, acesta este un feature unic in ceea ce priveste camerele mobile si sunt cateva camere stand alone car reutilizeaza invelisuri pentru lentile si progrmae specializate pentru a putea sa rezolve asemenea probleme.

In ceea ce priveste declaratia Aplle legata de speedul camerei de la Iphone acesta ar fi doar de 1.1 secunde pentru prima poza si 0.5 pentru celelate. Se poate observa ca Apple a ales sa nu compare timpul cu modelele foarte bune de camere.

Specificatiile pe care le au unele camere semana foarte mult cu cele de pe iPhone dar majoritaea camerelor stand alone au performante mult mai bune decat orice camera mobila. La fel ca si alte dispozitive care folosesc iOS sau Android si telefoanele Apple pot sa filmeze in rezolutie full HD care inseamna 1980 pe 1080 pixeli.

De asemenea beneficiaza si de stabilizare pentru imaginea digitala dar cum nu este un sistem foarte diferit de alte sisteme pentru stabilizare deja aparute care se afla pe alte dispozitve mobile, nu puteti si nici nu aveti de ce sa va asteptati la miracole pentru stabilizarea digitala deoarece aceasta nu este completata de o optica de caliatate.

0 Shares
You May Also Like