Ce inseamna, de fapt, succesul?

0 Shares
0
0
0

Ce este succesul?

Cand vorbim de succes, de cele mai multe ori suntem tentati sa credem ca oamenii cu un IQ ridicat sunt cei care reusesc in viata.  Totusi, vei fi surprins sa afli ca rezultatele unui nou studiu iti contrazic convingerile, de aceea este important sa aflam  ce inseamna succesul pentru fiecare dintre noi.

Atitudinea oamenilor este de doua feluri: statica si de crestere. Daca oamenii care au o atitudine statica isi pun bariere prin convingeri limitative, crezand ca nu se pot ridica la nivelul asteptat, persoanele care au o atitudine corecta accepta cu bucurie provocarile si depun efort pentru a obtine rezultatele dorite.
Pentru a-ti crea atitudinea specifica persoanelor care obtin cu usurinta succesul, iata  cateva schimbari de comportament:

Descopera-ti pasiunea

Pasiunea este unul din secretele oamenilor de succes.  Doar atunci cand iti place ceea ce faci vei reusi sa-ti atingi adevaratul potential. Gasirea adevaratei pasiuni o faci prin folosirea tehnicii 5/25. Notati 25 de lucruri care va intereseaza, iar apoi excludeti 20 dintre acestea. Doar cele 5 care raman sunt cu adevarat pasiunile pe care le aveti.  Orice altceva este doar un mod de a-ti distrage atentia.

 Actioneaza

Desi am putea fi tentati sa credem ca oamenii de succes nu au frici sau ca sunt ceva mai curajosi decat ceilalti, se pare ca singurul lucru care ii deosebeste este faptul ca sunt constienti ca iesirea din zona de confort si depasirea temerilor, care le paralizeaza actiunile, sunt secretul reusitei.
Nu te da niciodata batut

Cu totii avem momente de slabiciune in care simtim ca nu vom reusi ce ne-am propus, important este cum reactionam la o astfel de stare si ce facem pentru a trece peste descurajarile vietii. Nenumarati oameni de succes s-au confruntat cu sentimentul de neputinta: Walt Disney a fost concediat din Kansas City Star deoarece a fost considerat „lipsit de imaginatie“, Oprah Winfrey a fost concediata cand era prezentatoare TV in Baltimore pentru ca „se implica emotional in povestile ei“, Henry Ford a mai avut doua companii auto inainte de a reusi cu Ford, iar Steven Spielberg a fost respins la Scoala de Arte Cinematice de mai multe ori.  Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca vreunul dintre acesti oameni ar fi renuntat inca de la primul esec. Persoanele cu atitudine de invingator nu se dau batute si lupta pentru ceea ce isi doresc.

Da tot ce e mai bun in tine, depaseste-ti limitele

Oamenii cu atitudine de invingatori dau tot ce e mai bun incercand sa-si depaseasca propriile limite. Unul dintre elevii lui Bruce Lee a alergat cinci kilometri in fiecare zi in timpul antrenamentelor.  Intr-o zi, dupa ce a parcurs distanta stabilita, Lee i-a spus sa nu se opreasca si sa mai alerge inca trei kilometri.  Elevul, extenuat, i-a raspuns: „Voi muri daca mai alerg inca trei kilometri“. Raspunsul lui Bruce? „Atunci fa-o!“.

Plin de furie, elevul a reusit sa parcurga distanta stabilita. Epuizat si furios, acesta i-a reprosat antrenorului comentariul facut.  Atunci, Bruce i-a explicat: „Daca pui mereu limite in ceea ce faci, te vei invarti in cerc toata viata.  Trebuie sa intelegi ca nu exista limite, trebuie sa treci dincolo de ele. Un om trebuie sa-si depaseasca in mod constant nivelul“.

Asteapta cu entuziasm rezultatele

Este firesc sa fii constient ca exista si posibilitatea sa dai gres in ceea ce faci, insa entuziasmul rezultatelor pozitive iti va oferi motivatia de care ai nevoie pentru a reusi ce ti-ai propus.

Fii flexibil si nu te plange atunci cand lucrurile nu ies asa cum iti doresti .

Toata lumea se confrunta cu adversitate. Fii flexibil si adapteza-te oricarei situatii sau personalitate umana. Nu te da batut in fata micilor probleme si invata sa nu-ti plangi de mila.

0 Shares
You May Also Like