Ce este o firma de curierat?

0 Shares
0
0
0

Cumparati ceva pe eBay si asteptati sa primiti produsul acasa. Ati castigat ceva intr-o competitie si acum urmeaza sa va fie trimis premiul acasa. In oricare dintre aceste situatii puteti primi mesajul “Pachetul dvs. va sosi prin curier.”

“Curierul” este un cuvant care pare a fi folosit peste tot, dar nu este niciodata explicat. Auzim adesea ca anumite pachete pot fi trimise chiar si in strainatate prin intermediul unui curier international, insa probabil ca nu cunoastem multe lucruri despre curierat.

Tocmai din acest motiv, in urmatoarele randuri vom vedea ce este si ce face un curier, si vom afla mai multe detalii despre firmele de curierat, pentru a avea cunostinte despre acest domeniu de activitate cand trebuie sa trimitem sau sa primim pachete.

Ce este un curier?

O firma de curierat, pur si simplu este o companie care ofera oferte speciale de transport pachete si documente. Serviciile de curierat difera de Post Office, deoarece acestea se desfasoara independent de orice serviciu nationalizat si, prin urmare, pot sa se bucure de timpi de livrare mai rapizi si de o gama mai larga de servicii.

Deoarece curierii ofera servicii dedicate de livrare, aceste servicii de curierat sunt modalitatea de livrare preferata pentru majoritatea companiilor. De fapt, multe companii care se bazeaza pe livrari rapide pentru afacerea lor vor folosi un curier particular pentru expedierea tuturor coletelor lor.

De exemplu, o singura companie ar putea avea toate comenzile indeplinite de un serviciu de curierat ca Urgent Cargus, in timp ce alta companie ar putea folosi DPD in schimb, Fan Courier sau orice alta firma de curierat.

De unde a aparut cuvantul “curier”?

“Curierul” este de fapt un derivat latin. Acesta provine din cuvantul latin ” currere “, ceea ce inseamna “a alerga”. Cei mai multi curieri conduc peste tot in aceste zile, ceea ce face ca sensul original al “curierului” sa fie invechit. Cu toate acestea, “a alerga” se aplica cu siguranta la metoda de livrare mai veche.

In Roma antica, de exemplu, Cursus Publicus a functionat cu o retea de curieri – sau “alergatori” – care au circulat intre doua puncte pentru a transmite un mesaj sau un mic pachet. Calatoriile lungi au necesitat, in schimb, calaretii care se deplasau calare pentru a se asigura ca mesajul a fost livrat in timp util.

Cum functioneaza astazi curierii?

Cele mai multe servicii de curierat moderne tind sa functioneze la nivel national sau chiar global. Companiile de curierat de dimensiuni moderne au flote de vehicule terestre – biciclete, autoturisme si autoutilitare – care merg fiecare si iau un anumit numar de pachete pe zi, pe care apoi le vor duce la un depozit al companiei pentru ca aceste colete sa fie sortate de personalul de acolo.

Odata ce un colet a fost sortat corespunzator, acesta poate fi expediat din depozit pentru a fi trimis destinatarului specificat. Coletele sunt sortate, de obicei, dupa zona lor de livrare pentru a face trimiterea cat mai eficienta posibil. Serviciile de curierat mari au chiar avioane dedicate in flotele lor pentru livrari internationale masive.

O recapitulare rapida

Asa ca, inainte de a incheia lucrurile, sa recapitulam rapid:

Un serviciu de curierat este prestat de catre o companie care ofera oferte speciale de livrare pentru tot felul de pachete si documente.

“Curierul” este un termen vechi, care provine de la cuvantul latin “a alerga”.

Curierii moderni pot opera pe scara imensa datorita sistemelor rafinate de sortare si expediere.

Curierii, la baza lor, sunt in continuare alergatorii oamenilor, mergand la distanta pentru a aduce destinatarilor elementele pe care le asteapta atunci cand sunt anuntati ca urmeaza sa primeasca un colet.

Asadar, acestea sunt in mare parte cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoastem despre curieri. Din fericire, acum putem trimite chiar si in strainatate colete, astfel ca trebuie sa cautam doar curier international pret, si sa alegem compania de curierat.

Pretul pentru livrarea coletelor in strainatate difera de tara in care se trimite coletul, difera in functie de dimensiunea si greutatea coletului, plus de diferiti alti factori.

Pana la urma insa, tot ce conteaza este faptul ca avem posibilitatea de a trimite si de a primi pachete din strainatate prin intermediul acestor firme de curierat.

0 Shares
You May Also Like