De ce sa alegem Mont Blanc Tour pentru vacanta?

De ce sa alegem Mont Blanc Tour pentru vacanta?

0 Shares
0
0
0

Mont Blanc Tourr are atractii nesfarsite. In afara de munti si sate exista mancare, traditii locale, peisaje variate in mod constant si hoteluri excelente.

In fiecare zi, pe Tour du Mont Blanc, veti trece prin sate si catunele frumoase, care rezuma imaginea postala a Alpilor. Aici puteti descoperi magazinele mici vand fructe, legume, branza si carne vinificate. Champex Lac si Les Contamines sunt deosebit de atractive. Orasele mai mari, precum Chamonix si Courmayeur, au multe facilitati si ofera o gama larga de hoteluri pentru a se potrivi cu toate bugetele.

Cazare in Tour du Mont Blanc

Cele mai multe hoteluri din afara Chamonix si Courmayeur sunt de 2-3 stele. Acestea sunt familiare si nu au mai mult de 30-40 de camere. Sunt perfecte pentru calatori si ofera mic dejun si mese bune. Les Chapieux este singurul loc fara hoteluri: aici au auberges sau hanuri de sat care ofera cazare mai mult de baza, dar sunt perfect dragute pentru o noapte.

Mancaruri

Mancarurile alpine au fost facute in mod traditional cu ingrediente locale si sunt bogate in grasimi si carbohidrati! O masa ar include adesea cartofi, branza si carne congelata. Tartiflette, rostii si fondue sunt tipice regiunii. Din fericire, bucataria alpina s-a mutat si hotelurile si restaurantele ofera acum mancaruri moderne moderne. Orasele mari precum Chamonix si Courmayer au restaurante europene si orientale, iar hotelurile de pe TMB ofera un meniu mai larg.

Starea vremii pe Tour du Mont Blanc

In general, lunile iunie, iulie, august si septembrie au cele mai favorabile conditii meteorologice, cu o temperatura medie frumoasa. Iulie este cel mai calda luna, iar ianuarie este cea mai rece. Aprilie si august sunt cele mai uscate si mai umede, luni din an.

Conditiile meteorologice de vara pentru Tour du Mont Blanc

De la sfarsitul lunii iunie pana la sfarsitul lunii august va fi fierbinte in vai, iar temperaturile vor fi intre 20 ° C si 30 ° C, dar acestea pot scadea la 10 ° C pe timp de noapte. La temperaturi mai ridicate, temperatura va deveni mai rece si acest lucru poate fi agravat de vanturile reci.

Partea buna insa este ca exista prognoze meteo fiabile, astfel incat sa puteti planifica ceea ce purtati.

Cat de greu este traseul pe Tour du Mont Blanc?

In conditiile in care optati pentru drumetii pe Tour du Mont Blanc, trebuie sa va asteptati la:

  • 165 km distanta pe jos;
  • Pana la opt zile de trekking / drumetii cu o zi de odihna in mijloc;
  • Pana la 1000 m de ascensiune / coborare pe treceri de munte inalte prin Elvetia, Franta si Italia;

Cu peste 10.000 de excursionisti in fiecare an, va veti intalni cu o multime de trecatori pe traseu.  Daca urmariti traseul traditional in sens invers acelor de ceasornic, sunteti adesea prinsi in urma altor calatori, deoarece aceasta este cea mai aglomerata directie urmata.

Pericole in Mont Blanc

Furtunile sunt comune in munti. In general, se construiesc in timpul unei zile fierbinti si tind sa rupa in mijlocul dupa-amiezii tarzii. Ploaia puternica, tunetul si fulgerul cu caderi de temperatura le fac periculoase.

Temperaturile din Alpi variaza foarte mult. De multe ori puteti porni intr-o drumetie purtand tricou si pantaloni scurti, iar la scurt timp va fi nevoie sa va imbracati foarte gros pentru ca puteti sa va confruntati cu furtunile, cu vantul sau cu zapada.

Razele UV pot reprezenta un alt pericol. In altitudinea mare a muntilor, sunteti expusi la mai multe radiatii UV. Prin urmare, pentru a evita arsurile solare si deteriorarea pielii, limitati timpul expunerii pielii la lumina directa a soarelui. Utilizati ochelari de soare cu filtru UV si o protectie puternica impotriva razelor solare.

Ceata poate fi o problema reala pentru gasirea de rute. Este foarte usor sa devii rapid dezorientat fara o harta, o busola si sa stii cum sa folosesti in mod competent echipamentul.

Asadar, in cazul in care doriti sa aveti parte de o vacanta la munte, in strainatate, cu siguranta ideea de a opta pentru un tur al muncilor Alpi reprezinta o idee inteleapta. Veti putea avea parte de diferite experiente placute, in cazul in care veti avea noroc de vreme favorabila pe toata durata vacantei.

0 Shares
You May Also Like