Ce este important sa stii despre anvelope?

0 Shares
0
0
0

Cei care detin un autoturism, cu siguranta stiu faptul ca la inceputul iernii, si la sosirea primaverii, vor trebui sa mearga la vulcanizare pentru a-si inlocui anvelopele.

Este foarte important ca autoturismul tau sa fie echipat cu anvelopele de sezon, pentru ca astfel si performantele anvelopelor vor fi superioare. Cu siguranta daca iti vei cumpara cauciucuri de vara, si iti vei dori sa le folosesti si pe timpul iernii, atunci sunt sanse foarte mari sa ramai impotmolit in zapada, sau poti sa ai surprize mult mai neplacute, cum ar fi producerea unui accident rutier.

Cu siguranta nici ideea de a utiliza anvelopele de iarna pe timpul verii nu este o idee buna, din mai multe motive, iar un astfel de motiv ar putea sa fie reprezentat de performantele anvelopelor in timpul franarii.

Deci, cel mai bine ar fi sa optezi de fiecare data, pentru anvelopele de sezon, si astfel cu siguranta nu te vei intalni cu situatii neplacute.

De exemplu, iti poti alege pentru sezonul rece, anvelope noi de iarna, pe care mai mult ca sigur le vei putea utiliza aproximativ doua sezoane, fara probleme. In cazul in care vei opta pentru anvelope second hand de iarna, atunci mai mult ca sigur acestea nu vor putea sa fie utilizate mai mult de un singur sezon.

Daca ai de gand sa optezi pentru anvelope resapate, atunci ar fi sanse destul de mari sa te poti folosi de acestea aproximativ doua sezoane, insa din toate punctele de vedere, acestea vor fi inferioare anvelopelor noi. Singurul avantaj ar fi reprezentat de pret.

Exact asa sta treaba si in cazul anvelopelor de vara. In cazul in care ai de gand sa optezi pentru anvelope noi, atunci sunt sanse destul de mari sa te poti folosi aproximativ doua sau chiar trei sezoane de anvelope, dar trebuie sa stii faptul ca anvelopele noi vor fi destul de costisitoare, mai ales daca le vei cumpara de la o firma renumita de pe piata, precum Good Year, Continental, Michelin sau Pirelli.

Ai si posibilitatea de a opta pentru cauciucuri vara second hand, si cu siguranta in cazul in care nu ai un buget foarte mare care sa iti permita sa iti cumperi anvelope noi, anvelopele second hand se pot dovedi a fi o alegere ideala.

Vei putea sa gasesti pe la anumite vulcanizari de la tine din oras, anvelope second hand, care au fost purtate un sezon, sau chiar mai putin de un sezon, dupa care s-a renuntat la ele.

In cazul in care vei gasi astfel de anvelope, cu siguranta ar fi ideal sa le alegi, mai ales in cazul in care firma producatoare a acestora este una dintre cele amintite anterior.

Vei avea posibilitatea si de a opta pentru cauciucuri de vara resapate, care cu siguranta sunt si ele o solutie care iti poate fi pe plac. Pretul mai mic decat al cauciucurilor noi, cu siguranta este un prim motiv care te poate determina sa alegi astfel de anvelope.

Indiferent pentru ce tip de anvelope optezi, in momentul in care le vei utiliza, ele vor incepe sa se uzeze, iar in momentul in care prezinta urme mari de uzura, ar trebui sa fie inlocuite.

0 Shares
You May Also Like