Ce este aurul de 18k?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vine vorba despre bijuterii, nu este pentru nimeni o surpriza faptul ca bijuteriile din aur sunt cele mai apreciate si cele mai dorite atat de catre femei, cat si de catre barbati.

Este cat se poate de firesc acest lucru, in conditiile in care aurul este un metal pretios, un metal care isi va pastra pentru totdeauna valoarea, iar in cazul in care posesorii bijuteriilor din aur vor avea probleme financiare, vor putea trece pragul caselor de amanet aur Bucuresti, pentru a-si vinde bijuteriile.

Trebuie insa sa precizam faptul ca desi se discuta mereu despre bijuterii din aur, care de-asemenea pot fi cumparate la cele mai atractive preturi de la casele de amanet aur, nu toate bijuteriile au aceiasi cantitate de aur in compozitie. Tocmai pentru a nu mai exista confuzii pe viitor, vom discuta in urmatoarele randuri ale acestui articol, despre acest aspect. Iata asadar care sunt tipurile de aur folosite pentru obtinerea bijuteriilor.

Aur de 18k:

Aurul de 18 karate este format din 75% aur si 25% aliaj. Acest tip de aur este denumit 18 karat, deoarece 18 din cele 24 de parti care alcatuiesc aurul sunt aur pur. Aurul de 18k este de obicei cea mai pura forma de aur folosita pentru inele, ceasuri si alte bijuterii purtabile.

Aurul de 18k are un aspect bogat, galben, care il face un material atractiv pentru inelele de logodna si alte bijuterii. Din moment ce aurul de 18k este aproape pur, exista foarte putine riscuri de bijuterii facute cu ajutorul acestui material care provoaca orice iritare a pielii daca aveti alergie la nichel.

Pe scurt, aurul de 18k arata fantastic, cu aspectul galben clasic pe care majoritatea oamenilor il asociaza bijuteriilor din aur. Cu toate acestea, aurul de 18k prezinta, de asemenea, mai multe dezavantaje. In primul rand, deoarece este destul de pur, este destul de usor sa zgariati bijuteriile realizate folosind aur de 18k. Daca sunteti activ sau lucrati intr-un cadru in care bijuteria dvs. s-ar putea capata pe suprafete dure, aurul de 18 k nu ar putea fi cea mai buna alegere.

Aurul de 18k este, de asemenea, semnificativ mai scump decat alte tipuri de aur. Comparativ cu un inel de aur de 14k, care pare similar, dar nu la fel de luminos sau saturat, va trebui sa platiti de doua ori mai mult pentru un inel de 18k.

In total, aurul de 18k este o alegere buna daca doriti bijuterii din aur cat se poate de pure, oferind totusi ceva practic. Cu toate acestea, nu este cea mai buna optiune daca ai nevoie de un inel care sa fie foarte durabil sau daca ai un buget limitat.

Asadar, acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasteti despre aurul de 18 karate, care este folosit pentru obtinerea diferitelor tipuri de bijuterii. Probabil insa ca va intrebati de ce nu se foloseste renumitul aur de 24 de karate.

Ei bine, imaginati-va daca despre aurul de 18 karate am spus ca este un format din 75% aur si 25% aliaj, ei bine, aurul de 24 de karate este aurul pur, care niciodata nu a fost amestecat cu alte materiale. Acest lucru inseamna ca aurul de 24 de karate este foarte moale, deci se deformeaza si se indoaie foarte usor, asa ca nu este indicat pentru realizarea bijuteriilor. In plus, are si un pret mai mare decat aurul de 18 karate.

In ceea ce priveste aurul care are mai putine karate, acesta are o cantitate mai mare de alte metale in compozitia sa, ceea ce inseamna ca nu are o asa mare valoare de piata. Aurul de 14 karate are doar 14 parti de aur din 24, ceea ce inseamna o puritate de 58,3%m. Aurul de 12 karate inseamna 12 din 24 parti din aur, adica 50% puritate, deci valoarea sa va fi mai mica.

Exista si aur de 10 karate sau de 9 karate, insa valoarea bijuteriilor obtinute din acest aur este cu siguranta mult mai mica.

0 Shares
You May Also Like