Ce alegem in materie de muzica nunta: formatie sau dj?

0 Shares
0
0
0

Asa cum alegeti rochia de mireasa, costumul, meniul ori fotograful si filmarea, trebuie sa tineti cont si de alt aspect deosebit de important pentru a avea nunta mult visata: muzica nunta. Cu siguranta ati auzit de foarte multe ori expresia „nu exista nunta fara lautari” si de aici porneste genul de discutie care zici ca nu se mai termina niciodata.

Ce alegeti: dj sau formatie? Care varianta este mai atragatoare din toate punctele de vedere? Formatia costa mult, iar un dj poate sa faca aproximativ aceleasi lucruri ca o formatie nunta, si, in plus, este si mult mai ieftin sa negociezi cu unul. De aceea, trebuie sa stiti cum abordati ambele situatii.

In cazul in care doriti sa va angajati o formatie, trebuie sa aveti pregatit un buget serios pentru asta: peste 2.500 de euro. Asta, daca va doriti ceva care sa sune bine si sa cante live mai mult de trei reprize, iar sonorizarea sa va lase fara cuvinte.

Pe langa acest aspect trebuie sa luati in considerare si meniurile pe care trebuie sa le platiti in plus, avand in vedere ca o formatie poate avea si sase membri. De indata ce aceste aspecte au fost rezolvate, urmatoarea oprire este la auditia live, deoarece orice entertainer trebuie vazut si la treaba, la cum canta melodii nunta si nu doar ascultat pe CD sau youtube.

Specialistii in nunti va recomanda sa faceti acest pas cat inca sezonul precedent nu s-a incheiat. De aceea, este necesar sa mergeti macar o ora la fiecare din formatiile pe care le-ati luat in calcul la prima vedere. Fiti foarte atenti la sonorizare, cum formatia interactioneaza cu nuntasii ori cat de plin este ringul.

Ce variante mai aveti

Orice ati face, tot trebuie sa va intalniti cu membrii formatiei pe care ati ales-o sa va cante la nunta. Chiar daca acestia va trimit un CD cu melodiile originale, cel mai bine este sa vedeti formatia live. La fel se intampla si in cazul in care doriti sa alegeti ca un dj sa puna muzica nunta.

Primul pas este sa verificati sonorizarea, daca ringul de dans este plin constant. In cazul unui dj foarte bun, pretul nu sare mai mult de 500 de euro, iar daca doriti si muzica live, puteti aduce si un solist pentru cateva ore sa va incante invitatii.

Dupa ce ati ales varianta care va convine cel mai mult, nu uitati ca trebuie sa aveti incredere in ceea ce acestia vor face – fie ca este vorba de dj sau formatie. Trebuie sa le dati mana libera celor care vin sa cante melodii nunta si sa nu-i ingraditi. Va puteti exprima si voi dorintele muzicale, insa acest lucru se intampla la ultima intalnire fata in fata cand stabiliti impreuna playlist-ul.

0 Shares
You May Also Like