Cativa pasi simpli pentru a alege cel mai bun ceas pentru tine

Cativa pasi simpli pentru a alege cel mai bun ceas pentru tine

0 Shares
0
0
0

Selectarea unui ceas nu este o sarcina usoara, deoarece dincolo de pret sau de marca, exista si alti factori de care trebuie sa tii cont pentru a profita la maximum de acest accesoriu.

Ceasul este unul dintre cele mai importante accesorii, daca nu cel mai mult, pentru executiv (femeie sau barbat), deoarece dincolo de bunul gust si stil, un ceas poate transmite trasaturi de personalitate.

Iti place aventura sau arunci mai mult in viata urbana? Esti discret sau iti place sa arati ceea ce ai? Iti place inovatia sau este lucrul tau clasic? Un ceas este mult mai mult decat un dispozitiv care ne spune timpul: este o oglinda a stilului nostru in general.

Va impartasim cinci pasi pe care ii puteti urma pentru a alege ceasul ideal pentru dvs.

Ei bine, inainte de orice primul lucru pe care ar trebui sa-l definiti este o gama de preturi. Cand te indragostesti de un ceas este greu sa spui nu si este mai usor sa nu cheltuiesti prea mult daca ai un buget in minte.

Pasul 1. Definirea stilului pe baza utilizarii

Ce garderoba vei purta cu ceasul? Daca este luat  sa fie folosit cu costume (barbati) sau tinute executive (femei), un ceas prea voluminos sau sportiv ar putea fi in ton (atentie: nu exista reguli si exista combinatii care functioneaza). Nu trebuie sa cunosti valoarea, important este momentul alegerii atunci cand trebuie sa cumperi ceva pentru tine sau pentru a le face cadou.

Exista trei stiluri principale de ceas: elegant sau clasic, sportiv si  de designer.

Ceasurile elegante sunt de obicei realizate dintr-un material auriu, un cadran simplu si un corp subtire.

Ceasurile de designer au de obicei un stil foarte ciudat, deoarece se nasc din imaginatia cuiva celebru, cum ar fi arhitectul si designerul Phillipe Starck.

Ceasurile sport sunt de obicei mari, rezistente la apa (ideale daca iti plac scufundarile) si cu numere groase. De obicei, au mai multi indicatori, cum ar fi cronometrul. Exista atat analogice, cat si digitale.

Pasul 2. Alege materialele

Pentru a elimina optiunile, fa o lista cu combinatiile de materiale care iti plac.

Ele vin de obicei in plastic, rasini, otel inoxidabil, metale placate cu aur; metale solide, cum ar fi titanul, materiale alternative, cum ar fi ceramica (sau chiar lemnul) sau aurul cu pietre pretioase.

Ceea ce alegi depinde de personalitatea ta: daca iti place clasicul, dar cu o nota speciala, ceramica poate fi cea mai buna optiune; Daca preferi clasicul pur, un ton auriu, dar discret, ar putea fi mai placut pentru tine.

Apoi, trebuie sa alegi cureaua, dar nu numai in functie de stil, ci si de confort.

Exista plastic, cauciuc, metale speciale, cum ar fi titan, metalizat, piei exotice, cum ar fi crocodil sau piele naturala.

Alege combinatiile care se potrivesc cel mai bine personalitatii tale si cauta modele pe baza lor.

Pasul 3. Marimea conteaza

Dimensiunea ceasului ar trebui sa fie potrivita pentru tenul tau. Daca esti o persoana inalta, modelele cu capace mari vin la indemana; Daca esti scurt un ceas prea mare te va face sa arati ca un copil cu ceasul tatalui sau.

In mod similar, daca esti un om subtire, un ceas circular ar putea fi alegerea perfecta.

Daca ai o constructie robusta, un ceas  patrat sau dreptunghiular, este perfect.

Pasul 4. Durabilitate si intretinere

Daca vrei sa cumperi un ceas si sa-l transmiti generatiilor urmatoare sau pur si simplu vrei ca acesta sa dureze cativa ani, este important sa cunosti elementele de baza ale durabilitatii.

Ceasurile mecanice, atat manuale, cat si automate, trebuie curatate o data la trei ani, dar viata lor este aproape infinita.

Ceasurile Quartz care functioneaza pe baterii ar trebui sa fie intretinute de fiecare data cand schimbi bateria (doi pana la cinci ani).

Cu toate acestea, piesele sale nu pot fi intotdeauna reparate: spre deosebire de ceasurile mecanice, viata lor este limitata.

In cele din urma, ceasurile cu baterii cu litiu de tip LID au o durata de viata aproximativa de 10 ani.

Pasul 5. Probeaza inainte de a cumpara un ceas

Regula de degetul mare: Nu cumpara un ceas inainte de a te asigura ca arata bine pe mana ta. Probeaza-l intotdeauna!

Uneori vedem un model peInternet si ne fascineaza, dar cand il vedem  in fata, este ceva care nu se potriveste cu noi. Acest lucru este destul de comun.

Daca ai de gand sa faci o investitie buna intr-un ceas, mergi la magazin cu tipul de haine cu care l-ai purta…

Daca este pentru week-end sau golf, poarta o camasa polo.

Daca este pentru zilele de lucru, du-te la magazin intr-un costum sau rochie formala.

Este posibil sa gasesti preturi si modele mai bune daca il cumperi online, dar incearca-l mai intai intr-un magazine pentru a te asigura ca este ce iti doresti cu adevarat.

0 Shares
You May Also Like

Cum alegeti sapca potrivita?

Cand vine vorba de alegerea palariei sau a sepcii perfecte, exista o multime de stiluri minunate din care…
5 Treninguri de Dama Deosebite

5 Treninguri de Dama Deosebite

Atunci cand vine vorba de alegerea articolelor de vestimentatie, cele mai multe femei aleg sa poarte diferite tinute…