Care sunt motivele pentru care ne dorim un ceas?

0 Shares
0
0
0

S-ar putea sa vi se para ciudata intrebarea , dar de ce va face sa va doriti un ceas? Vrei sa stii cat e ceasul? Poate vrei sa-ti impresionezi prietenii sau doamnele din viata ta?

Poate iubesti istoria si doresti un ceas care sa apartina unei epoci sau unei personalitati. Persoanele care se considera colecționari de ceasuri nu duc lipsa de motivatii și interese atunci cand cumpara ceasuri.

Poate simti pur si simplu ca ai ajuns intr-un punct al vietii tale in care consideri ca meriti o recompensa? Acestea sunt toate motive comune (si bune) pentru a achizitiona un ceas.

[adsenseyu1]

Pentru unii achizitionarea unui ceas reprezinta un mod de a-si defini statutul social deoarece exista diverse branduri sau stiluri care se potrivesc anumitor situații. Acest lucru va ajuta sa intelegeti care sunt motivatiile dvs principale, fiindca acestea sunt cele care fac diferenta referitor la care va fi urmatorul ceas ce aveti de gand sa-l cumparati – indiferent de buget.

De exemplu: presupunem ca lucrati intr-un birou si purtati costum zi de zi. Probabil, veti dori un ceas care merge cu o ținuta formala. Daca va petreceti cel mai mult timp in aer liber, un ceas sport ar fi o alegere inspirata. Aveti copiii si va jucati cu ei mult? Probabil nu vreti sa le spuneti celor mici “atentie la ceas” tot timpul. De asemenea, trebuie sa luati in considerare daca aveti de gand sa purtati zilnic ceasul sau doar din cand in cand. Ceasurile au “tolerante de uzura” diferite, astfel incat un ceas purtat zi de zi va trebui sa fie mai putin fragil si sa reziste provocarilor.

De asemenea, trebuie sa te intrebi ce tip de persoana esti. Echivalentul lui “Ce pretuiesti mai mult?” Nu exista raspunsuri corecte, dar este important sa-ti dai seama daca un brand anume de ceasuri este extrem de important pentru tine. Poate ca designul este extrem de important si nu un “nume mare”.

Alternativ, exista si persoane care sunt atrase mai mult de ceasuri de tip boutique brand al caror nume sau stil este mai putin comun. Daca doriti sa iesiti in evidenta, atunci poate ca este intelept sa optezi pentru un ceas realizat de un brand cunoscut. Cumparati un ceas strict ca placere personala? Atunci, elementele unice ale valorilor brandului “, precum si cat de mult va atrage dsign-ul, vor depasi toate celelalte considerente.

[adsenseyu1]

Exista atat de multe branduri si tipuri de ceasuri, incat cunoscand scopul pentru care va servi noul dvs ceas, acesta va fi cel mai bun punct de plecare. Acest lucru va poate ajuta sa va restrangeti cautarile referitoare la tipul de ceas care se va potrivi cel mai bine cu decizia personala.

Nu ne putem plange de vreun neajunsla nivel de stiluri, nume, design, dimensiuni, culori si materiale. Dar pe scurt, ceasurile se impart in cateva categorii majore. Tipurile cele mai traditionale sunt cunoscut sub numele de ceasuri “clasice”. Acestea sunt mult mai conservator ca design si arata cel mai bine la o tinuta formala.

Ceasuri sport sunt cele mai populare si sunt cele mai variateca pret pornind de la preturi mici pana la milioane pentru creațiile exotice. Termenul de “Ceas sport” nu inseamna ca este conceput doar in acest scop, ci e efera mai degraba la design si stil. Cele mai multe ceasuri sport sunt mai rezistente decat ceasurile traditionale deoarece au componente mai rezistente , cristale mai robuste, si, uneori, protectie suplimentara.

Este de asemenea posibil sa ne referim la ceasuri “complicate” ca o categorie aparte. Acestea pot fi formale sau sport, dar ceea ce le face diferite sunt miscarile ideale mecanice. Acestea sunt piesele aficionado autentice care perpetueaza traditia orologeriei de calitate specifica ceasurilor elvetiene. Piesele “Grand Complication” sunt ceea ce cauta colectionarii si se numara printre piesele apogeului orologeriei moderne.

In cele din urma mai trebuie menionata si categoria de ceasuri “arta” sau “design”. Este dificil de definit aceasta categorie, deoarece, prin natura lor toate sunt diferite. Ideea este ca acestea sunt ceasurile care pun accentul pe valorile estetice ale unui designer amestecate cu funcționalitatea.

Este adevarat ca multe astfel de ceasuri pun accentul pe arta si estetica in detrimentul functionalitatii ceasului ca instrument, dar ceasurile “arta” se axeaza pe conceptul de a fi folosite ca paleta artistica. Ceasurile din aceasta categorie poate fi atat traditionale cat si extrem moderne, și de multe ori au efectul de polarizare. Asta inseamna ca oamenii tind sa le iubeasca sau sa le urasca.

0 Shares
You May Also Like