Avantajele si dezavantajele traiului in mediul rural

Avantajele si dezavantajele traiului in mediul rural

0 Shares
0
0
0

Stiati ca o multime de persoane au luat in ultimul timp decizia de a se muta de la oras la sat, iar multi sunt cei care inca se gandesc sa faca acest pas?

De exemplu, cei care locuiesc in capitala, aleg sa se mute in comunele din apropiere, dat fiind faptul ca in oras traficul este foarte aglomerat, poluarea este mult mai mare la oras decat la sat, mai ales in capitala.

In plus, trebuie sa fim realisti si sa recunoastem faptul ca in capitala, traiul este mult mai scump decat intr-o comuna aflata la cativa km de oras. Plus de asta, cei care aleg sa se mute la sat, au o multime de posibilitati.

In continuare vom vedea care sunt cateva dintre avantajele si dezavantajele traiului in mediul rural din Romania. Apoi, veti putea stabili daca merita sau nu merita sa renuntati la viata de capitala, pentru a va muta intr-una din comunele din apropiere.

  1. Avantajele traiului in mediul rural

In primul rand, la sat este mai lejer totul decat la oras. Nu exista un trafic atat de intens, nu aveti de stat la semafoare, nu aveti atat de multe intersectii, strazi, etc. Din acest punct de vedere, este mult mai liniste la sat decat la oras.

Un alt motiv pentru a va muta in mediul rural, este acela ca veti locui la casa. Multi sunt cei care au luat deja aceasta decizie, pentru ca si-au dorit foarte mult sa se mute de la bloc la casa. Este cat se poate de evident acest lucru, daca luam in considerare toate avantajele pe care le ofera traiul la casa.

Ganditi-va doar ca nu mai aveti parte de galagia de la vecini, nu mai auziti discutiile si certurile sau muzica acestora, nu mai auziti cand vecinul trage apa la baie, nu mai exista riscul ca vecinul de deasupra sa va inunde, etc. In aceste conditii, este usor de inteles de ce merita sa va mutati la sat.

Apoi, avand o casa la sat, aveti curte, deci acest lucru inseamna ca aveti mult mai mult spatiu, va puteti amenaja un foisor si un loc pentru a va recrea, puteti construi un gratar, etc. Deci, din nou se vede de ce merita sa va mutati de la bloc la casa si de la capitala la comuna.

Aveti posibilitatea de-asemenea de a cultiva legume, fructe si chiar cereale pentru propriul consum. Este mai mare satisfactia sa mancati rosii din propria gradina, decat rosii de import cumparate de la supermarket.

Locuind la casa, nu mai trebuie sa platiti loc de parcare, aveti curte si va puteti lasa masina in curte sau in garaj. In acest fel, veti stii ca masina este in siguranta.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele traiului la casa, si a traiului intr-o comuna aproape de capitala. Cu siguranta insa, exista si unele dezavantaje, iar in continuare puteti afla despre ce este vorba.

Dezavantajele traiului in mediul rural

Unul dintre dezavantajele traiului in mediul rural, este reprezentat de faptul ca inca in Romania, acum la finalul anului 2020, nu exista retea de apa si canalizare in multe localitati. De aceea, unii romani nu pot folosi baia din casa.

Aceasta insa nu trebuie sa fie o problema, pentru ca puteti opta pentru o fosa septica in curte, deci veti putea folosi toaleta din casa si cada sau dusul, ori de cate ori doriti. Atunci cand fosa septica se umple, trebuie doar sa accesati https://www.calypsomono.ro/, pentru a lua legatura cu cea mai profesionista firma din capitala, care se va ocupa de problema.

Cei de la Calypso Mono vor sosi la dvs., si vor presta servicii de vidanjare, pentru a va elibera fosa septica, astfel incat sa puteti folosi baia din casa fara probleme. In cadrul companiei isi desfasoara activitatea personal calificat si bine instruit, iar compania dispune de echipamente performante pentru prestarea serviciilor.

Asadar, faptul ca va mutati intr-o localitate din apropierea capitalei in care nu exista retea de apa si canalizare nu este o problema, pentru ca puteti apela la ajutorul celor de la Calypso Mono ori de cate ori aveti nevoie.

Un alt dezavantaj al traiului in mediul rural poate fi reprezentat de faptul ca exista mai putine magazine si posibilitati de a face cumparaturile. Avand insa masina, va puteti deplasa oricand in oras pentru a cumpara de la supermarket ceea ce doriti.

La casa aveti mai multe cheltuieli decat la bloc, iar acest lucru este cat se poate de evident pentru ca trebuie sa amenajati curtea, trebuie sa investiti bani in alte lucrari. Cu toate acestea insa, facand o comparatie intre avantajele si dezavantajele traiului la casa, si intre avantajele si dezavantajele traiului in mediul rural, cu siguranta merita sa va mutati de la bloc la casa, si chiar si din capitala intr-una din comunele din apropiere.

0 Shares
You May Also Like