Ce este credit auto pe intelesul tuturor?

0 Shares
0
0
0

Masina noua? Sau la mana a doua? Rosie ca focul? Sau gri metalizat? Cum vrei tu. Pe noi ne intereseaza doar sa te ajutam s-o cumperi. Cu credit auto  poti cumpara masini noi sau second hand, albe sau turcoaz, de la un dealer autorizat sau o persoana fizica. Trebuie sa stii ca perioada de acordare este de minimum 2 luni si maximum 5 ani.

Fireste ca trebuie sa dai si tu niste bani. Dar nu multi. Avansul este de minimum 15% din valoarea imprumutului solicitat si poate fi platit direct vanzatorului.

Pentru asta, insa, este nevoie de cateva garantii:

 • garantie mobiliara pe autoturism
 • pentru creditele mai mari de 20.000 euro este necesara ipoteca imobiliara
 • polita de asigurare tip CASCO va fi cesionata in favoarea bancii

Acum, probabil ca esti interesat de cat e dobanda. Normal. Mai jos ai toate situatiile posibile:

Care sunt dobanzile pentru un credit auto?

Pentru un credit in lei, de pana la 20.000 euro, echivalentul in lei, pentru autoturisme noi si uzate achizitionate de la dealeri autorizati, dobanda este de 8,80%* (ROBOR6M + 5,50 pp); aceeasi dobanda se aplica si in cazul creditelor de peste 20.000 euro, echivalentul in lei

Pentru un credit in lei, de pana la 20.000 euro echivalentul in lei, dobanda pentru autoturisme second achizitionate de la persoane fizice este de 9,30%* (ROBOR6M + 6 pp)

Pentru un credit in euro, mai mic de 20.000 euro, dobanda pentru autoturisme noi si uzate achizitionate de la dealeri autorizati este de 7,51%* (EURIBOR6M + 7,75 pp); aceeasi dobanda se aplica si in cazul creditelor de peste 20.000 euro echivalentul in lei.

Pentru un credit in euro, de pana la 20.000 euro, dobanda pentru autoturisme second achizitionate de la persoane fizice este de 8,01%* (EURIBOR6M + 8,25 pp)

Dobanda este variabila in functie de indicii de referinta ROBOR 6M si EURIBOR 6M si este formata din marja si rata de referinta, unde rata de referinta reprezinta media indicelui ROBOR si EURIBOR la 6 luni, calculata pentru ultima zi lucratoare a trimestrului incheiat.

Pentru acest credit, trebuie sa indeplinesti niste conditii simple,conditii ce iti vor fi enumerate mai jos.

Ce conditii sunt necesare pentru un credit auto?

Mai exact:

 • trebuie sa ai venituri nete, cu caracter permanent (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din activitati independente, alte venituri permanente)
 • trebuie sa nu ai restante la alte credite
 • trebuie sa fii cetatean roman
 • trebuie sa ai varsta de maxim 65 de ani la sfarsitul perioadei de creditare (mai putin daca ai venituri din pensii unde varsta este de maxim 70 de ani la sfarsitul perioadei de creditare)
 • pentru achizitia de autoturisme second hand, fara ipoteca, vechimea masinii nu trebuie sa depaseasca 5 ani

Ce acte sunt necesare pentru un credit auto?

 • act de identitate
 • acord ANAF (se primeste si se semneaza la sediul nostru)
 • factura/factura proforma emisa de vanzator

In anumite situatii se pot solicita documente suplimentare.

Si nu uita: variatia indicelui de referinta, fluctuatia veniturilor proprii, precum si modificarea cursului de schimb valutar pot sa influenteze posibilitatea de a plati ratele la credit sau suma totala de plata.

In concluzie,creditul auto este o varianta fiabila si avantajoasa ce nu trebuie ocolita.

 

0 Shares
You May Also Like