Ce este un consilier in cariera?

Ce este un consilier in cariera?

0 Shares
0
0
0

Exista momente in viata cand toti ne confruntam cu luarea unor decizii mari. Una dintre cele mai mari decizii este alegerea carierei corecte. Consilierii de cariera sunt instruiti pentru a ajuta la descoperirea tuturor lucrurilor la care trebuie sa ne gandim, impreuna cu sfaturi utile care, speram ca ne vor conduce la alegerea corecta.

Un consilier de cariera este instruit pentru a ajuta oamenii in alegerea carierei. Indiferent daca persoana este noua in lumea muncii sau pur si simplu doreste o schimbare de profesie, un consilier in cariera o va putea indruma in cea mai buna directie posibila.

Consilierul de cariera, dupa ce a urmat un curs coach, a dobandit toate cunostintele necesare astfel incat sa poata urma o astfel de cariera.

O istorie aprofundata a angajarii, educatiei, abilitatilor, personalitatii si intereselor clientilor este necesara pentru a asigura cel mai bun rezultat posibil, toate acestea fiind obtinute prin procesul de intervievare amanuntit al clientilor.

Informatiile sunt apoi aplicate in sugerarea optiunilor de invatamant postliceal sau in cautarea unui loc de munca folosind toata tehnologia si resursele disponibile.

Consilierii de cariera sunt responsabili pentru cunoasterea abilitatilor necesare in diferite domenii, a salariului mediu pentru fiecare domeniu si a cerintelor fiecarui domeniu. Dupa ce au evaluat un client, ii vor asocia cu un domeniu adecvat abilitatilor si personalitatii pe care clientul le are, creand cea mai profitabila potrivire posibila in ceea ce priveste satisfactia la locul de munca si castigurile monetare.

Cu toate acestea, consilierii de cariera nu vor potrivi pur si simplu un client cu o profesie si il vor trimite pe acest drum. Lucreaza cu clientii lor, ajutandu-i sa cerceteze locul de munca potrivit, precum ii si ajuta cu privire la localizarea resurselor pentru consolidarea abilitatilor necesare pentru locul de munca dorit.

Multi consilieri de cariera de succes isi continua propria invatare si se alatura domeniilor de asistenta sociala, coaching si consiliere profesionala in scoli. Unii consilieri trec chiar la pozitii de inlocuire si recrutare profesionala pentru birouri corporative.

Sunteti potrivit pentru a fi consilier in cariera?

Consilierii in cariera au personalitati distincte. Ei tind sa fie indivizi sociali, ceea ce inseamna ca sunt amabili, generosi, cooperanti, rabdatori, grijulii, ajutatori, empatici, meticulosi si prietenosi.

Ei exceleaza in socializare, ajutandu-i pe ceilalti si predand. Unele dintre persoanele care au urmat un curs coach pentru a deveni consilier in cariera sunt de asemenea intreprinzatoare, ceea ce inseamna ca sunt aventuroase, ambitioase, extrovertite, energice, entuziaste, increzatoare si optimiste.

Cele mai importante abilitati ale consilierilor de cariera

Cu siguranta, este nevoie sa aveti unele abilitati foarte importante pentru a putea deveni consilier de cariera, si pentru a va face treaba fara probleme, iar in continuare puteti descoperi cateva dintre aceste abilitati.

Este nevoie de un anumit tip de persoana speciala pentru a pasi in vocatia de consilier. Iar consilierea este intr-adevar o vocatie. Este mai mult decat un loc de munca. Este o chemare, o indoiala, un indemn – cea mai bine deservita de oameni cu aceste talente foarte specifice:

Abilitati interpersonale

Aceste abilitati caracterizeaza modul in care relationezi cu alte persoane intr-un mediu pozitiv si de sustinere verbal, cu limbajul corpului, cum asculti, cum colaborezi, cum empatizezi, cum intrebi si cum conduci.

Abilitati de comunicare

Comunicarea inseamna mai mult decat ascultarea si vorbirea. Comunicatorii autentici practica ascultarea activa. Sunt constienti de indicii ale limbajului corpului, cum ar fi expresiile fetei si miscarile mainilor.

Flexibilitate

Provocarea, lupta, personalitatea si fondul fiecarui client sunt diferite. Consilierii care adopta intotdeauna aceeasi abordare sunt sortiti esecului. Cei care vad intotdeauna o persoana si isi personalizeaza abordarea sunt destinati sa faca o diferenta semnificativa in viata fiecaruia dintre clientii lor.

Competente de cercetare

Consilierii care se angajeaza cu adevarat in munca lor sunt curiosi. Ei cauta informatii; cele mai recente date, teorii si rezumate; si feedback cu privire la subiecte specifice, probleme, comportamente si tulburari. Pe scurt, cei mai buni consilieri sunt si cercetatori desavarsiti.

Abilitati de gandire critica

Consilierii impliniti gandesc analitic. Ei sunt capabili sa compare, sa faca inferente, sa ajunga la concluzii, sa prevada rezultate si sa se adapteze pe parcurs.

Abilitati de motivare

Un consilier de orientare in ceea ce priveste cariera, trebuie sa aiba foarte bune abilitati de a instrui clientii sai pentru automotivare. Este important sa stie si sa ii motiveze, dar si sa ii determine sa se automotiveze.

Nu in ultimul rand, un consilier de orientare in ceea ce priveste cariera, este foarte important sa stie sa intocmeasca si sa administreze documentele specifice si sa intocmeasca rapoarte. Totodata, este important sa stie sa organizeze intalnirile de grup programate, sa planifice activitatile proprii, si nu numai.

In cazul in care va surade ideea de a urma o astfel de cariera, primul pas pe care il aveti de facut este sa va inscrieti la un curs coach. Dupa absolvirea cursului veti obtine cunostintele necesare pentru a urma o asemenea cariera.

0 Shares
You May Also Like