AMD vs Intel – care este cel mai bun procesor pentru gaming?

0 Shares
0
0
0

In mod cert o aplicatie care are nevoie de un procesor puternic si de o placa grafica extrema este jocul pe calculator. Toti gamerii care se respecta isi doresc procesoare cat mai bune pentru calculatoarele pe care le au. Acestia vor sa poata juca orice joc care este disponibil pe piata fara sa existe probleme de performanta.

Procesoarele bune nu cedeaza in momentul in care va jucati si capacitatea lor nu depaseste 70%. Se recomandam cumpararea unor astfel de procesoare de top, daca stiti ca puteti sa profitati de puterea acestuia. Altfel, nu are niciun rost sa investiti in ceva ce nu veti utiliza niciodata.

Daca va doriti procesoare puternice, sau un nou sistem care sa va permita sa va jucati orice, dar nu va incadrati in bugetul disponibil va recomandam calculatoare second hand i7.[adsenseyu1]

Atunci cand incercati sa alegeti cel mai bun procesor, cele mai renumite firme sunt AMD si Intel. Cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba despre procesoare sunt legate de frecventa cu care acestea ruleaza. Viteza procesorului impreuna cu cache-ul intern este un criteriu care va stabili pretul acestuia.

Unul dintre cele mai bune procesoare de la Intel este Intel Core I7 Extrem Edition 4960X. Acest procesor are 6 nuclee disponibile si functioneaza la o frecventa de 3600 MHz. In frecventa turbo poate sa ajunga si la performante de 4000 MHz.

Consumul acestui procesor este de 150 W iar garantia care se ofera pentru el este de 36 de luni. Pretul unui astfel de procesor este destul de ridicat fiind disponibil contra unui cost de aproximativ 4500 Ron.

Am putea spune ca pretul este foarte mare, dar performantele acestui procesor sunt pe masura.

In ceea ce priveste procesoarele de la AMD, acestia ofera ca si replica rivalilor de la Intel procesorul FX 9590. Acest procesor are 8 nuclee disponibile si functioneaza la frecventa de 4700 MHz, iar in turbo poate ajunge pana la 5000 MHz. Consumul sau este de 220W. Garantia peste procesorul de la AMD este de un an, mai exact de trei ori mai mica decat cea pentru procesorul oferit de Intel.

[adsenseyu1]

Acest procesor este disponibil pe piata la un pret de aproximativ 1000 RON cu alte cuvinte este cu aproape 3000 Ron mai ieftin.

Desi aveti un procesor foarte bun, de ultima generatie nu trebuie sa treceti cu vederea nici celelalte componente precum memoria RAM sau placa video pentru ca procesorul este complet inutil daca memoria RAM nu este suficienta sau placa video este de o generatie mai veche. Daca nu luati toate aceste detalii in calcul nu veti putea utiliza procesorul la capacitatea optima.

Este recomandat sa se pastreze un echilibru intre cerintele unui calculator. Daca bugetul este o problema puteti cumpara un prcesor mai ieftin si puteti investi restul in celelalte componente.

Indiferent cat de bun ar fi procesorul, daca placa video nu este suficient de buna sau aveti prea putina memorie RAM, veti intalni probleme in unele jocuri. Procesorul ajuta la realizarea taskurilor mai rapid dar tine loc si de placa video, deci daca sunteti interesati de jocuri nu treceti cu vederea acest aspect sau in final veti fi dezamagiti de sistemul pe care l-ati cumparat.

0 Shares
You May Also Like