Care sunt browserele folosite pe iPhone?

0 Shares
0
0
0

Safari este web-browserul nativ al iPhone si deschide paginile in mod similar cu echivalentul sau de pe MAC sau de pe Windows.

Paginile web pot fi vizualizate in modul portrait sau landscape iar device-ul suporta si functia de zoom automatic prin apropierea si departarea degetelor atingand ecranul sau prin dubla apasare (rapida) a textului sau a imaginilor.

Safari nu permite descarcarea fisierelor, cu exceptia extensiilor predefinite. De asemenea iPhone-ul nu suporta Flash.

In consecinta, Uk’s Advertising Standards Authority a adjudecat faptul ca o reclama ce sustinea ca iPhone-ul poate accesa toate “partile internetului” ar trebui retrasa in forma sa actuala, pe motiv de reclama falsa (false advertising).

Intr-o scrisoare din Aprilie 2010, celebrul CEO si fondatorul Apple, Steve Jobs, a explicat motivele legate de absenta suportului pentru standardul Flash, pe device-urile iPhone si iPad. iPhone suporta SVG, CSS, HTML, Canvas si Bonjour.

[adsenseyu1]

Browserul Google Chrome a fost introdus pe iPS in 26 Iunie 2012. Intr-un review din 18 Iulie 2012, a fost anuntat faptul ca browserul Chrome avea deja 1.5% market share din punct de vedere al browserelor incluse in iOS, de la infiintare si pana la acel moment.

Aplicatia Maps poate accesa Google Maps sub forma de harta, mod satelit sau forma hibrida a acestora.

Poate genera de asemenea directii intre 2 puncte (locatii), in timp ce asigura un flux real-time de informatii despre trafic. In timpul lansarii iPhone, Steve Jobs a demonstrat aceasta facilitate, cautand dupa restaurante locale ale Starbucks si dupa aceea efectuand un prank call (apel in gluma), unuia dintre acestea.

Suportul pentru directii de mers, tranzitul public si street view (vizualizarea de la nivelul strazii) a fost a adaugat in versiunea 2.2 a update-ului de software, dar fara includerea navigarii asistate prin voce. Daca esti in cautare de huse iPhone la preturi avantajoase, viziteaza site-ul accesoriigsm.ro.

iPhone 3GS si iPhone 4 pot orienta harta cu ajutorul compasului digital inclus. Apple a dezvoltat de asemenea si o aplicatie separata pentru vizualizarea de fisiere video de pe Youtube, care poate face stream pentru acestea dupa ce sunt encodate in prealabil folosind codecul H.264.

[adsenseyu1]

Userii de iPhone pot accesa si acceseaza internetul in mod frecvent, din locuri variate. Potrivit Google, in 2008, iPhone a generat de 50 de ori mai multe cautari pe acest motor de cautare, decat oricare alt device mobile (smartphone).

Potrivit Deutsche Telekeom si ceo-ului acesteia Rene Oberman, “folosirea medie a internetului pe iPhone, se ridica la un trafic de aproximativ 100megabytes lunar”. Aceasta reprezenta la acel moment de 30 de ori mai mult decat un contract mediu obisnuit de acces la internet pe retelele de telefonie mobila.

De asemenea s-a constatat ca peste 98% din userii de iPhone foloseau serviciile de date iar peste 88% le foloseau si pe cele de internet. In China, iPhone 3G si iPhone 3GS au fost construite si distribuite fara capabilitati de receptie wi-fi.

O data cu introducerea Verizon iPhone, in Ianuarie 2011, problema folosirii internetului in timpul convorbirilor a fost readusa in actualitate. Sub cei 2 provideri de retea mobila din Statele Unite, internetul si telefonia pot fi folosite in retelele AT&T, in timp ce retelele Verizon suporta doar folosirea unuia dintre acestea, separat, nu amandoua in acelasi timp.

0 Shares
You May Also Like