4 Probleme si tratamente ginecologice comune

0 Shares
0
0
0

Ca femeie, corpul tau trece printr-o multime de schimbari pe parcursul vietii de reproducere. Si, orice femeie poate fi sigura ca problemele de sanatate ginecologice vor aparea din cand in cand, astfel ca vor fi nevoite sa mearga la sectia de ginecologie in Mures pentru ca ginecologii cei mai buni sa le trateze. Unele dintre cele mai frecvente probleme pe care le puteti intampina in timpul anilor de reproducere includ:

Sangerare neregulata.

Perioadele menstruale dureaza in medie aproximativ cinci zile, iar pierderea de sange este in general de aproximativ 4 uncii sau 113 grame. Multe femei experimenteaza o zi „grea” in perioada lor, precedata si urmata de zile cu flux mai usor. Poate fi normal ca unele femei sa experimenteze sangerari mai mari – pana la dublul cantitatii medii – si sa fie totusi in limita normala.

Dar unele femei pot avea sangerari si mai grele mai multe zile la rand, pe langa cheaguri si crampe. Daca intampinati, in orice moment, sangerare puternica, cheaguri sau crampe, contactati medicul de la sectia de ginecologie in Mures. Tratamentul pentru sangerare neregulata in perioade poate implica medicamente cu prescriptie medicala sau o interventie chirurgicala daca sangerarea este severa.

Infectii cu drojdie.

Infectiile cu drojdii vaginale sunt o cauza frecventa de iritare vaginala. Aproximativ trei din patru femei vor suferi cel putin o infectie cu drojdie pe parcursul vietii. Infectiile cu drojdii sunt cauzate de o supraagregare a celulelor de drojdie care traiesc in mod normal in vagin. Factorii asociati frecvent cu infectiile cu drojdie includ sarcina, diabetul necontrolat si utilizarea de contraceptive orale sau antibiotice.

Alti factori includ spray-urile parfumate de igiena feminina, agenti antimicrobieni de actualitate si imbracaminte si lenjerie intima, slab ventilate. Din fericire, cele mai multe infectii cu drojdie pot fi tratate cu medicamente fara prescriptie medicala sau cu prescriptie medicala.

Fibroame uterine.

Fibromele uterine sunt noduli ai muschiului si tesutului neted care se formeaza in peretele uterului. Fibromele uterine nu sunt canceroase, dar pot provoca sangerari excesive sau dureroase in timpul menstruatiei, urinare frecventa sau infertilitate. Pana de curand, histerectomia era singurul tratament. Acum, insa, medicii au descoperit ca fibroamele ar putea sa nu necesite nicio interventie dincolo de medicamentele anti-inflamatorii fara retea sau medicamentele pe baza de reteta pentru cazuri mai deranjante.

Endometrioza.

La sfarsitul fiecarui ciclu menstrual, femeile au perioada lor, care este descarcarea de endometru sau lichid menstrual din interiorul uterului. Acest tesut endometrial poate creste, de asemenea, la exteriorul uterului si se poate desparti si sangera in perioada ta. Problema? Sangele din tesutul deplasat la exteriorul uterului poate sa nu aiba unde sa mearga, ceea ce face ca tesuturile din jur sa se inflameze sau sa se umfle.

Inflamatia poate produce tesut cicatricial, care, la randul sau, se poate transforma in leziuni sau cresteri. In timp ce tratamentul pentru endometrioza a variat de-a lungul anilor, medicii sunt de acord acum ca, daca simptomele sunt usoare, nu mai este necesar un alt tratament decat medicamente pentru durere.

Acestea sunt doar patru exemple de probleme ginecologice pe care le intampina femeile. Asigurati-va ca discutati cu medicul dumneavoastra despre orice intrebari sau preocupari pe care le aveti cu privire la sanatatea reproducerii.

0 Shares
You May Also Like