Casti cu infrarosu: functionalitate, beneficii si sfaturi de cumparare

0 Shares
0
0
0

Castile IR au fost pionierii absoluti in domeniul castilor wireless. Datorita lor, a fost posibil pentru prima data sa ascultam muzica fara clasicul ghem de cabluri. Ele lucreaza cu o secventa de transmisie analogica si necesita un contact vizual direct cu emitatorul. Acest lucru limiteaza intervalul. In plus, in comparatie cu alte modele wireless, castile cu infrarosu sunt din ce in ce mai predispuse la zgomotul de fundal constant si alte interferente, motiv pentru care acum au fost inlocuite cu casti wireless digitale moderne si casti Bluetooth.

Aflati mai multe despre cum functioneaza castile IR, avantajele si dezavantajele lor si ce trebuie sa cautati atunci cand le cumparati.

Mai jos am intocmit o lista pentru a gasi cele mai importante avantaje si dezavantaje ale castilor cu infrarosu. Cu aceasta lista de argumente pro si contra, cu siguranta va va fi mai usor sa decideti daca castile IR sunt potrivite sau nu.

Avantaje:

 • Functionarea wireless este posibila;
 • Nu mai exista piedici din cauza cablurilor lungi;
 • Libertate de miscare mai mare decat in ​​cazul variantelor cu fir;
 • Sunt ieftine.

Contra:

 • Un zgomot permanent de fundal perturba placerea muzicii;
 • Este un contact vizual constant cu emitatorul necesar;
 • Castile necesita o baterie proprie sau o reincarcare;
 • Gama nu este la fel de mare ca in cazul altor tehnici de transmisie;
 • Sensibilitate ridicata la interferente datorate posibilelor intreruperi ale contactului vizual;
 • Interferentele de la alte dispozitive radio sau IR sunt destul de dese;
 • Din pacate, cu un set cu casca IR nu poti doar sa mergi in alta camera, asa cum se intampla in cazul altor casti wireless, deoarece conexiunea se va intrerupe.

Ce trebuie luat in considerare la cumparare?

Daca doriti sa cumparati casti IR, ar trebui sa acordati atentie diferitelor aspecte, astfel incat nu veti regreta achizitia ulterior.

In orice caz, aruncati o privire asupra gamei oferite si comparati modelele oferite in acest sens. Cu toate acestea, puteti presupune ca, in conditii realiste, gama promisa nu poate fi de obicei realizata, deoarece producatorii masoara intotdeauna intervalul posibil in conditii optime.

De asemenea, bateriile ar trebui sa fie supuse unui aspect mai atent. Multe casti IR functioneaza in continuare cu baterii sau baterii AA conventionale. Acest lucru poate parea avantajos la inceput, deoarece bateriile AA si reincarcabile sunt disponibile la costuri reduse oriunde.

Cu toate acestea, schimbarea bateriei este adesea dificila, deoarece placutele trebuie sa fie indepartate.

Sunt mai bune modelele cu baterii speciale, care sunt livrate cu o statie de incarcare separata. Atunci tot ce trebuie sa faci este sa pui castile IR in statie pentru a reincarca bateria.

Alternativ, exista si dispozitive care sunt conectate prin cablu la priza de alimentare pentru a incarca bateria.

Inainte de a cumpara, cititi si cat dureaza bateriile castilor, astfel incat sa nu ajungi sa reincarci sau sa inlocuiesti constant bateriile.

Tinand cont de toate aceste aspecte castile bluetooth sunt mult mai bune decat cele wireless cu infrarosu, motiv pentru care au inceput sa devina tot mai populare.

 

0 Shares
You May Also Like