Siguranta alimentelor: cum sa alegi containerele de depozitare din plastic pentru alimente

Siguranta alimentelor: cum sa alegi containerele de depozitare din plastic pentru alimente

0 Shares
0
0
0

Siguranta alimentelor: cum sa alegi containerele de depozitare din plastic pentru alimenteContainerele de depozitare din plastic pentru alimente sunt o solutie practica si convenabila pentru a pastra alimentele in siguranta si proaspete pentru mai mult timp. Cu toate acestea, nu toate containerele de depozitare din plastic sunt la fel de potrivite pentru depozitarea alimentelor. Iata ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi containerele de depozitare din plastic pentru alimente.

Materialul

Primul lucru pe care trebuie sa-l verificati este materialul din care este fabricata cutia de depozitare din plastic. Este important sa alegeti un material sigur pentru alimente, care sa nu contina substante toxice si sa nu transmita nicio substanta la alimente. Cele mai sigure tipuri de plastic pentru alimente sunt polietilena de inalta densitate (HDPE) si polipropilena (PP). Acest material se foloseste pentru cutii de plastic.

Capacitatea

Capacitatea cutiilor de depozitare variaza de la un producator la altul. Este important sa alegeti o cutie de depozitare care sa se potriveasca cantitatii de alimente pe care intentionati sa le depozitati. Asigurati-va ca cutia de depozitare este suficient de mare pentru a incapea alimentele, dar nu atat de mare incat sa ocupe prea mult spatiu in frigider sau in dulap.

Etanseitatea

Este important ca cutiile de depozitare pentru alimente sa fie etanse pentru a preveni patrunderea aerului, a apei sau a altor lichide. Acest lucru ajuta la mentinerea prospetimii si a sigurantei alimentelor. Asigurati-va ca capacul cutiei de depozitare este etans si ca nu exista spatii sau goluri care sa permita aerului sau lichidelor sa patrunda.

Optiuni suplimentare

Unele containere de depozitare din plastic pot veni cu optiuni suplimentare care pot fi utile. De exemplu, unele cutii de depozitare au divizori sau compartimente interioare pentru a separa diferitele alimente si a evita amestecarea lor. Alte cutii pot avea indicatori de temperatura pentru a va ajuta sa monitorizati temperatura la care sunt depozitate alimentele.

Marca si producatorul

Marca si producatorul sunt importante cand vine vorba de siguranta alimentelor si calitatea cutiilor de depozitare din plastic. Alegeti un producator reputat si verificati daca cutiile de depozitare sunt certificate de organizatii care atesta calitatea si siguranta alimentelor, cum ar fi FDA (Food and Drug Administration) sau UE (Uniunea Europeana).

Alegerea celei mai bune cutii de depozitare din plastic pentru nevoile dumneavoastra poate face diferenta in eficienta si organizarea depozitarii obiectelor. Prin urmarea aspectelor de mai sus, puteti alege cu incredere cutia de depozitare din plastic care sa va ajute sa va organizati spatiul si sa pastrati obiectele in siguranta si in conditii bune.

In concluzie, alegerea celei mai bune cutii de depozitare din plastic poate fi o sarcina usoara, atata timp cat stiti ce caracteristici sa cautati. Asigurati-va ca alegeti o cutie de depozitare potrivita pentru dimensiunea si greutatea obiectelor pe care intentionati sa le depozitati, dintr-un material durabil si rezistent la uzura, cu un design practic si etans. Optiunile suplimentare pot fi un plus, dar asigurati-va ca nu depasiti bugetul disponibil. Cu aceste aspecte luate in considerare, puteti fi sigur ca ati facut alegerea potrivita pentru nevoile dumneavoastra de depozitare.

Cum a devenit plasticul atat de popular?

Secolul XX a cunoscut o revolutie in productia de plastic: aparitia materialelor plastice in intregime sintetice.  Chimistul belgian si expert in marketing inteligent Leo Baekeland a fost pionierul primului plastic complet sintetic in 1907. El a invins cu o zi rivalul sau scotian, James Swinburne, la biroul de brevete. Inventia sa, pe care o va boteza bachelita , a combinat doua substante chimice, formaldehida si fenolul, sub caldura si presiune.

Bakelita a declansat un boom al consumatorilor in produse accesibile, dar extrem de dorite. Avea un aspect maro inchis, asemanator lemnului, dar putea fi produs cu usurinta in masa, facandu-l ideal pentru a aduce noilor tendinte de design, cum ar fi Art Deco, in masa.

Unele produse au devenit icoane ale secolului XX: camera Purma, telefonul GPO si radioul Ekco AD36.

In primele decenii ale secolului al XX-lea, industria petroliera si chimica au inceput sa formeze aliante in companii precum Dow Chemicals, ExxonMobil, DuPont si BASF. Aceste companii sunt si astazi principalii producatori de rasini de materie prima pentru industria materialelor plastice.

Aceste aliante au fost conduse de dorinta de a folosi deseurile de la prelucrarea titeiului si a gazelor naturale. Unul dintre cele mai abundente dintre acestea a fost gazul etilena, un produs secundar din care compania britanica Imperial Chemical Industries (ICI) si-a invins concurentii germani si americani pentru a face un plastic. Infiintata in 1926, ICI a avut primul mare succes din plastic cu Perspex in 1932.

In anul urmator, o echipa de la fabrica ICI din Winnington incerca sa combine etilena si benzaldehida sub presiune si caldura mare. Experimentul a esuat. In schimb, din cauza unei scurgeri de oxigen in vas, au gasit o substanta ceara alba intr-un tub de reactie. S-a descoperit ca acesta este un polimer de etilena. Acum, cel mai abundent plastic din lume, polietilena era un material minune: puternic, flexibil si rezistent la caldura.

0 Shares
You May Also Like