Securitatea si sanatatea in munca asigura buna functionare a oricarei societati

0 Shares
0
0
0

In ceea ce priveste securitatea si sanatatea in munca, sau ssm pe scurt, sunt foarte multe lucruri de spus, insa in acest articol as dori sa va vorbesc pe scurt despre problemele legate de aceasta, care se gasesc intr- o sumedenie de societati ce activeaza pe teritoriul tarii noastre.

In ziua de astazi, tot mai multi angajati, de la diferite societati, se plang ca angajatorii lor nu respecta normele ce tine de securitatea si sanatatea in munca, lucru care este unul extrem de grav.

Insa si mai ingrijorator este ca cei mai multi dintre acesti angajati nici nu fac nimic pentru a incerca sa remedieze aceste probleme care se intampla in societatile in care lucreaza. Desigur, poate foarte multi nu incearca sa faca acest lucru din cauza fricii de a nu-si pierde locurile de munca.

In ceea ce priveste buna functionare a unei societati, trebuie sa stiti ca exista norme de securitate si sanatate in munca, a caror respectare este obligatorie. Printre cele mai importante dintre acestea se numara: controlul medical periodic, echipamentul de protectie obligatoriu si nu in ultimul rand, un mediu de lucru avantajos.

In ceea ce priveste controlul medical periodic, foarte multi angajatori prefer sa sara pe acesta, ca sa mai scuteasca bani. Insa acest lucru se pedepseste conform legii cu amenzi destul de usturatoare si care pot pune in pericol buna functionare a unei societati.

Mai mult decat atat, acesti angajatori ar trebui sa stie ca, un control medical periodic poate ajuta firma, deoarece rolul acestuia este de a depista daca unul dintre angajatii unei societati are probleme medicale sau daca acesta sufera de vreo boala contagioasa.

De ce spun asta? Pentru ca, in cazul in care un angajat al unei societati sufera de o boala contagioasa, atunci acesta o poate transmite mai departe si catre ceilalti colegi de echipa sau chiar catre clientii cu care acesta intra in contact.

Cat despre echipamentul special de protectie, vreau sa va spun ca acesta reprezinta obligatia principala a angajatorilor de a il acorda, cat si a angajatilor de a il cere. Si spun acest lucru deoarece, vedeti si dumneavoastra cate accidente se intampla zilnic in tara noastra, iar aici ma refer la accidentele de munca.

Cele mai multe dintre accidentele de munca din tara noastra se datoreaza lipsei echipamentului de protectie, a utilajelor defecte si a neglijentei. Iar acesta este principalul motiv pentru care echipamentul de protectie este obligatoriu, el fiind acordat in functie de domeniul de activitate.

Spre exemplu, in domeniul constructiilor stiti foarte bine ca nu trebuie sa lipseasca acei bocanci cu fier in varf si nici casca de protectie, acestea jucand un rol destul de important in siguranta muncitorilor.

0 Shares
You May Also Like