Scule electrice sau scule pneumatice?

0 Shares
0
0
0

De fiecare data cand avem ceva de facut acasa  si e necesar echipament special este recomandat sa cautam in special scule electrice profesionale.

Atunci cand avem de facut reparatii acasa, la masina sau daca meseria noastra se bazeaza pe reaparatii si interventii, va trebui sa fim siguri ca aveti drept aliat cele mai de calitate scule sau unelte care sa va ajute sa va duceti treaba la bun sfarsit.

E vorba exact de o alegere. Ce scule vor fi cele mai bune? Cele care au acumulator, cele care sunt alimentate prin cablu sau cele pneumatice? Mai departe vom face si o paralela intre ele si vom prezenta si o parte din avantajele si situatiile in care le vom putea folosi.

Vom incepe cu sculele electrice care sunt foarte bine cunoscute de toti utilizatorii. Acestea sunt de incredere si pe piata este o gama larga de producatori la care putem gasi o unealta electrica ce va putea sa indeplineasca cu succes toate misiunile de reparatie si toate interventiile indiferent ca sunt casnice sau in ateliere.

Sculele electrice impun incredere si va ofera si posibilitatea de a le utiliza pe termen lung deoarece vor fi alimentate constant cu energia electrica. Pot sa indeplineasca mai multe scopuri si pot sa fie folosite la taieri si la diverse ajustati si la perforare, finisare sau insurubare.

Pentru ca tot timpul sa avem la indemana unelte potrivite in caz ca e nevoie oricine va trebui sa se doteze si cu bormasina, polizor unghiular, ferastrau electric si chiar si cu un ciocan care are rotopercutor.

In activitati precum montarea mobilei suspendate sau asamblarea elementelor ori taieri si ajustari precise vor deveni in felul acesta indispensabile sculele electrice.

Pe langa avantajele pe care le ofera sculele electrice sunt si cateva mici neajunsuri. Veti avea de fiecare data nevoie de surse de alimentare cu energie pentru ca acestea sa poata functiona si raza lor de actiune se va limita la lungimea cablului pentru alimentare.

Sunt si situatii in care prezenta cablurilor sau corectorilor nu va face altceva decat sa incomodeze si se va trece in final la sculele cu acumulatori. Surubelnitele autofiletante,  fierastraiele pendulare si masinile de gaurit cu acumulatori intra in gama de scule cu acumulator.

Aceste unelte dovedesc utilitatea in cele mai multe cazuri datorita proiectelor in care sunt implicate in general fiind vorba de proiecte DIY pe care fiecare om are tendinta sa le incerce.

Avantajul mare oferit de aceste scule este mobilitatea. Sunt usoare si manevrabile sculele care au acumulator si fac posibile interventiile pentru spatii restranse in situatiile in care utilzarea de scule pneumatice sau electrice incomodeaza.

Utilizarea unei scule cu acumulatori poate sa fie observata la cei mai multi mesteri in mobila. Fiecare specialist care vine acasa sa monteze mobila este dotat si cu scule profesionale care fie sunt electrice fie au acumulatori si acumulatori de rezerva, diverse capete si burghie interschimbabile care fac posibila finalizarea si montarea instalatiei definitive a mobilei in locuinta respectiva.

Mobilitatea sau manevrabilitatea pot sa fie atuuri consistente care sa recomande sculele cu acumulatori in mai mule situatii.

0 Shares
You May Also Like