Revolutia initiata de modelele iPhone 4

0 Shares
0
0
0

Chiar daca au trecut trei ani de zile de la lansarea telefonului iPhone 4, acesta continua sa fie considerat un punct de cotitura in evolutia acestor serii. La lansare, acest model a fost prezentat ca avand 100 de noi functii si trasaturi.

Sa trecem in continuarea articolului in revista cateva dintre aceste imbunatatiri speciale si sa intelegem in ce mod au actionat acestea asupra evolutiei produselor Apple, de-a lungul timpului.

●    Retina Display
Ecranul acestui nou model a fost descris ca avand de patru ori mai multi pixeli (densitate sporita) decat un display LCD tipic. Astfel spus, iPhone 4 a adus o rezolutie de 326 pixeli per inch – o densitate mult mai mare decat orice alt produs electronic, in acel moment.

Rezultatul a fost un display de 3,5 inch, cu o rezolutie de 960×640 pixeli. Acest raport este de fapt mai ridicat decat poate ochiul uman sa perceapa, la o distanta de 10-12 inch. Astfel, ecranul e asemanat cu o carte de calitate superioara (ce emite si lumina) si nu cu un display simplu, pe care putem deosebi pixelii.

[adsenseyu1]

●    Chipul A4 si giroscopul
Acest procesor nu a adus doar o viteza sporita ci si un consum mult mai mic de energie. Astfel, iPhone 4 pluseaza cu 40% mai multa baterie pentru convorbiri telefonice (7 ore in retele 3G sau 6 ore in retele 3G si 10 ore de navigare prin Wi-Fi).

Giroscopul permite detectarea miscarilor telefonului nu pe una, nu pe doua sau trei, ci pe sase axe! Exact ca o maneta folosita in consolele de jocuri, acest telefon a permis introducerea de noi jocuri.

●    Camera si aplicatia iMovie
Camera de 5 megapixeli, cu noi senzori, a adus fotografii mai bune. A introdus si filmarea HD, la o rezolutie de 720p si 30 fps. Aplicatia de editare iMovie a permis utilizatorilor sa monteze si sa taie clipuri (dar si sa inregistreze direct filmari in secventele software-ului).

iPhone 4 poate sa incorporeze si informatii legate de geolocatie, in poze si videouri. Filmelor li se pot adauga piese muzicale. Pretul de achizitie al acestei aplicatii nu a fost deloc ridicat, pentru multimea de functii pe care le ofera.

[adsenseyu1]

●    iBooks pentru iPhone
Aceasta noua versiune face legatura cu editiile de iPad anterioare si permite notarile.  Sincronizarea acestor doua dispozitive a fost o veste buna pentru majoritatea utilizatorilor – atat datorita salvarii paginii, cat si datorita descarcarii gratuite pe oricare dispozitiv Apple.

●    Convorbirile video sunt mai simple prin FaceTime
Initial, disponibila doar pentru telefoanele conectate la Wi-Fi, aceasta functie permite apelarea gratuita intre dispozitivele Apple. Pot fi folosite ambele camere (frontale/din spate). Ulterior, aceasta functie a fost acceptata si pentru conexiunile realizate prin serviciile 3G ale tuturor operatorilor de telefonie mobila.

Alte functii inovatoare ce merita amintite sunt: iAds, update-urile de iOS, noile harti de navigatie, Passbook (pentru bilete), Siri, Bing, etc.

Pentru foarte multi utilizatori insa, noul display iPhone 4 a fost vazut ca un motiv suficient pentru a face trecerea la acest nou model. Cu siguranta, viitorul ne rezerva surprize chiar si mai mari, ca iubitori ai produselor Apple.

0 Shares
You May Also Like