Realitatea augumentata pe telefoanele mobile si modul in care a schimbat lumea

Realitatea augumentata pe telefoanele mobile si modul in care a schimbat lumea

0 Shares
0
0
0

Cel putin de la hype-ul Pokémon GO din 2016, realitatea augmentata a ajuns in centrul societatii. Cu acest joc AR de succes pentru smartphone-uri, intreaga lume a devenit brusc un teren de joc inclusiv de pe telefoane mobile iPhone.

Utilizatorii privati din intreaga lume au aflat cum ar putea arata viitorul jocurilor cu smartphone-uri prin intermediul jocurilor online interactive. Dar, de asemenea, in alte sectoare private si economice, palnia „realitatii augmentate” a venit din ce in ce mai mult cautata.

Noul boom arata clar ca tehnologia realitatii augmentate nu este doar un truc, ci poate fi utilizata in aproape toate domeniile vietii de zi cu zi – si este deja utilizata.

Munca si invatare

Pentru mecanicii si tehnicienii de intretinere, tehnologia AR ofera suport optim in finalizarea comenzilor de lucru dificile, in pasi mici. Cu ajutorul realitatii augmentate, fiecare etapa a procesului poate fi apelata individual, proiectata pe dispozitivul real si aplicata direct. Aceasta inseamna ca activitatile de lucru pot fi invatate sau implementate direct in practica. In acest sens, realitatea augmentata este deja utilizata in intretinerea si instalarea pompelor de vid, de exemplu.

Personalul medical poate avea experiente similare. Realitatea augmentata este potrivita in special pentru afisarea proceselor invizibile, cum ar fi procesele organice interne. Aceste procese pot fi apoi studiate clar si in detaliu, fara a fi nevoie sa se bazeze pe un corp uman real. In domenii precum arhitectura si planificarea urbana, tehnologia ajuta la adaptarea posibilelor proiecte de constructie la conditiile reale pentru a capta date de planificare optime.

Navigare

Un alt mare avantaj al realitatii augmentate este posibilitatea unei navigari live precise. Aceasta caracteristica este potrivita pentru persoanele private, de exemplu, pentru a fi ghidate printr-un oras necunoscut sau un aeroport mare. Traseul este pur si simplu trasat direct in mediul real de pe smartphone sau tableta. Daca nu doriti doar sa directionari, puteti apela cu usurinta informatii suplimentare despre obiective turistice si locuri interesante.

Dar realitatea augmentata poate fi folosita si in zonele de criza sau dezastre. Cu ajutorul unui dispozitiv portabil, de exemplu, zonele periculoase sau schimbarile de zona pot fi amplasate in imediata apropiere. Intr-un context de cercetare, functia de navigatie si harta poate fi de asemenea utilizata pentru a efectua analize de teren si pentru a vizualiza caracteristici speciale.

Realitatea augmentata este extrem de versatila si poate fi utilizata intr-o mare varietate de domenii.

Divertisment si jocuri

Pokémon GO a dovedit deja ca exista o piata mare si un interes si mai mare pentru jocurile AR. Tehnologia mobila este acum utilizata si in alte sectoare de divertisment. De exemplu, muzeele pot utiliza aplicatii de realitate augmentata pentru a oferi publicului mult mai multe informatii si obiecte virtuale.

Un domeniu clasic de aplicatie pentru tehnologia AR este si televiziunea. De exemplu, sunt transmise informatii suplimentare, cum ar fi distanta pana la poarta sau ruta de zbor a mingii, pentru transmisiuni sportive live, cum ar fi jocurile de fotbal. Producatorii de smartphone-uri folosesc tehnologia AR pentru a crea avatare de utilizator mici, care pot fi apoi trimise ca mesaje video amuzante.

0 Shares
You May Also Like