Lucrurile pe care oamenii le cauta atunci cand viziteaza un site

0 Shares
0
0
0

La ora actuala exista sute de milioane de siteuri active – si chiar daca nu exista o contabilizare exacta a acestora, suma totala este in continua crestere. Oameni de pe toate continentele au dreptul astazi de a-si crea un site, la costuri accesibile.

Toate operatiunile ce sunt implicate in acest proces sunt transparente, clare, usor de accesat. Astfel, indiferent de scopul sau, un site este o unealta incredibila in mana celui ce il detine. Care sunt insa lucrurile pe care le cauta oamenii atunci cand viziteaza un site (indiferent de natura sa)?

Cum putem noi, ca si administratori de site, sa atragem mai multa lume sau sa ne pastram vizitatorii? Cum putem sa facem aceasta experienta online mai placuta, mai atractiva si mai satisfacatoare pentru publicul ce ne viziteaza? Vom incerca sa raspundem acestor trei intrebari mari in randurile de mai jos ale acestui articol, dand exemple practice.

Pentru inceput, un om ce ajunge pe un anumit site (indiferent de tipul provenientei sale), cauta o experienta vizuala placuta. Altfel spus, oamenii vor ca grafica siteului, animatiile, textul, imaginile, fundalul sa creeze un tot unitar armonios.

[adsenseyu1]

Nu vor ca anumite reclame mari sa acopere textul si sa trebuiasca sa le inchida de doua-trei ori pana sa ajunga la textul dorit. Nu vor culori aprinse care sa le deranjeze ochii si nici imagini care sa nu fie potrivite.

O regula de aur ar fi aceasta – tine cont ca foarte multi utilizatori ajung pe siteul tau din motorul de cautare Google. Pornind de aici, in fiecare zi, ei se obisnuiesc cu fundalul alb, cu scrisul negru si cu anumite accente in anumite culori (de exemplu rosu, albastru etc). Ziarele online, de obicei, folosesc acelasi design principal.

Asadar, oamenii se asteapta (cel putin inconstient) ca si siteurile pe care le viziteaza ulterior sa respecte aceeasi schema de culoare. Daca noi, ca administratori de site vom alege acelasi tipar, vom observa ca vizitatorii vor petrece mai mult timp pe site, nu se vor simti obositi si vor reveni cu placere.

Daca insa folosim culori foarte inchise, fonturi foarte tipatoare, sclipici, stelute, zeci de reclame si imagini nepotrivite, sa nu ne asteptam ca timpul vizitatorilor petrecut pe site sa scada.

In al doilea rand, vizitatorii se asteapta sa gaseasca informatia dorita sau sa faca operatiunea de care au nevoie in cat mai putini pasi. Accesarea siteului este primul pas – al doilea pas o poate reprezenta accesarea meniului, a categoriei dorite sau accesarea ofertelor speciale. Apoi, in al treilea pas, oamenii trebuie sa obtina ce doresc.

[adsenseyu1]

Daca apar alte obstacole ori daca butoanele si paginile sunt greu de gasit, oamenii vor fi frustrati, isi vor pierde rabdarea si vor iesi de pe respectivul site – cu riscul ca nici pe viitor sa nu mai revina acolo.

In al treilea rand, utilizatorii de astazi ai internetului se asteapta la respect – aici intra si respectarea drepturilor lor la confidentialitate, posibilitatea refuzarii prelucrarii datelor personale, inlaturarea reclamelor excesive (sau a celor cu imagini nepotrivite) si primirea unor raspunsuri prompte in cazul trimiterii unor emailuri sau a folosirii datelor de contact afisate pe acea pagina.

Daca aceste aspecte te-au facut sa te gandesti mai serios la siteul tau si rolurile acestuia, apeleaza la experti pentru a imbunatati pagina ta de internet – It exclusiv ofera servicii de web design, promovare online si seo.

0 Shares
You May Also Like