Irigarea prin picurare: ce consum are?

Irigarea prin picurare: ce consum are?

0 Shares
0
0
0

Irigarea prin picurare are un consum foarte redus, vorbim de o economie de aproximativ 70% in comparatie cu irigarea traditionala. Dar este posibil sa se calculeze consumul de apa pentru irigarea gradinii? Absolut, iar economiile reale pot fi observate si prin utilizarea unui sistem de micro irigare. In practica, puteti plasa un recipient gradat la capetele de picurare, adica acolo unde iese apa din sistemul de picurare.

Masurati apoi cata apa iese intr-o anumita perioada de timp, apoi comparati cu irigarea clasica si utilizati aceeasi perioada de timp, sau decideti sa comparati consumul de apa, de exemplu pentru flori pe parcursul unei luni.  Vezi detalii pe https://www.miculmester.ro/.

Cu toate acestea, exista pe piata kituri de contorizare specifice, precum si kituri de irigare prin picurare, ideale pentru diverse culturi, anumite climate etc. Totusi, in general, nu este usor de estimat economiile de apa reale si precise: exista nenumarate variabile care trebuie luate in considerare de la caz la caz.

Cu toate acestea, exista pe piata kituri de contorizare specifice, precum si kituri de irigare prin picurare care sunt ideale pentru diverse culturi, anumite climate etc. Totusi, in general, nu este usor de estimat economia de apa reala si precisa: exista, de fapt, o infinitate de variabile care trebuie luate in considerare de la caz la caz. De exemplu, consumul de apa al unei singure linii de picurare pe un camp difera de cel al unui parc sau al unei gradini private.

Cata apa se economiseste cu irigarea prin picurare?

Va trebui sa verificati de la caz la caz, dar noi tinem intotdeauna cont de cifra de 70%, unde sistemele sunt alese in functie de zona care urmeaza sa fie cultivata, de tipul de planta, etc. De asemenea, este important sa se evalueze numarul de picuratori; acestia trebuie sa asigure o irigare adecvata, dar nu prea multi.

Apoi, trebuie achizitionat un sistem bun, poate reglabil in ceea ce priveste debitul de apa, fix sau detasabil, in functie de necesitati. De asemenea, debitul variaza in functie de model, presiunea interna a apei nu este intotdeauna aceeasi. Modelele de la marci cunoscute, poate recomandate de gradinarul tau, sunt intotdeauna recomandabile, iar sistemele de irigare prin picurare reglabile sunt, de asemenea, preferabile. Acestea sunt si mai versatile si va permit sa personalizati complet udarea.

De asemenea, este importanta si intretinerea constanta, pentru a preveni, de exemplu, blocarea iesirilor de apa de catre granule si nisip sau calcar si clor. De asemenea, este important sa se verifice etansarile, starea tevilor, fitingurile si toate partile functionale ale sistemelor de irigare localizate.

Cu siguranta mai putin de intretinut sunt sistemele de casa, cele de unica folosinta, perfecte pentru ghivecele individuale de terasa sau balcon. Aceste sisteme sunt ideale pentru cei care petrec cateva zile departe de casa si nimeni nu poate avea grija de plante. Multe gradini urbane au optat deja pentru aceste sisteme, spre satisfactia intregii populatii, pentru reducerea cheltuielilor comune. Pe scurt, irigarea prin picurare aduce multe avantaje tangibile si imediat verificabile, pe scurt, apartin viitorului.

Udarea corecta a plantelor poate face diferenta intre un gradinar de succes si unul nereusit. In acest articol, vom discuta despre importanta udarii potrivite a plantelor si vom oferi cateva sfaturi esentiale pentru a avea o gradina sanatoasa si frumoasa.

In primul rand, este important sa se inteleaga ca fiecare specie de planta are nevoi unice de udare. Unii arbusti au nevoie de udare zilnica, in timp ce alte plante pot supravietui cu udare o data sau de doua ori pe saptamana. De aceea, este important sa cercetezi necesitatile udarii specifice ale fiecarei specii de planta din gradina ta.

In al doilea rand, solul joaca un rol important in procesul de udare. Solul uscat absorbe apa mai greu decat solul umed, astfel incat plantele tale pot avea nevoie de mai multa apa decat te-ai astepta. De asemenea, solul nisipos se usuca mai repede decat solul argilos, deci trebuie sa fii atent la acest lucru cand uzi plantele.

Este, de asemenea, important sa se evite udarea excesiva a plantelor, deoarece acest lucru poate duce la putrezirea radacinilor si la distrugerea plantei. De aceea, trebuie sa verifici periodic solul pentru a te asigura ca este umed, dar nu in exces.

In ceea ce priveste momentul potrivit pentru udare, se recomanda udarea plantelor dimineata sau seara tarziu, cand temperatura este mai scazuta si riscul de evaporare a apei este mai mic. De asemenea, evita udarea plantelor in timpul amiezii, cand soarele este cel mai puternic si poate arde frunzele.

In concluzie, udarea corecta a plantelor poate fi cheia succesului in gradinarit. Prin urmarea acestor sfaturi si cercetarea necesitatilor specifice ale fiecarei specii de planta, poti crea o gradina sanatoasa si frumoasa.

Plantele sunt udate pentru a le furniza apa necesara pentru a supravietui si a se dezvolta. Apa este esentiala pentru procesul de fotosinteza, prin care plantele transforma energia solara in energie chimica, ceea ce le permite sa creasca si sa produca fructe sau flori.

0 Shares
You May Also Like