Factori care influenteaza pretul repatrierii decedatilor din Italia

0 Shares
0
0
0

Cei mai multi dintre romanii plecati in strainatate, s-au stabilit in Italia, acolo unde unii dintre acestia duc o viata frumoasa, o viata lipsita de griji. Foarte multi dintre cei care au ajuns in Peninsula, dupa ce si-au gasit un loc de munca atractiv si foarte bine platit, au inceput sa isi duca familiile, prietenii, cunostintele in aceasta tara.

Multi romani din Italia duc o viata de vis, au tot ce le pofteste inima, si nu s-ar mai intoarce in tara. Odata cu trecerea timpului insa, au existat si multe drame ale romanilor care s-au stabilit in aceasta tara. Unii dintre romanii din Italia s-au imbolnavit, iar dupa ce s-au luptat perioade indelungate cu boala, intr-un final si-au gasit sfarsitul.

Au existat situatii in care romanii care au ajuns in Italia s-au angajat la diferite firme de constructii, iar munca de pe santier le-a adus sfarsitul. Mai bine spus, accidentele de munca le-au fost fatale acestora.

Unii romani din Italia au ales sa isi incheie socotelile cu viata datorita problemelor pe care le-au avut in aceasta tara. Cert este faptul ca indiferent de circumstante, multi romani au pierit in Italia odata cu trecerea timpului.

Pentru familiile indurerate, vestea pierderii celor dragi, cu siguranta a venit mereu ca un soc, iar durerea era de fiecare data era foarte mare, iar cum un necaz nu vine niciodata singur, si costurile pentru servicii funerare Italia sunt destul de mari. In fiecare an mor multi romani in Italia, iar din acest motiv vom discuta in cele ce urmeaza despre repatrierea decedatilor din aceasta tara.

In ceea ce priveste familiile indurerate, acestea mai mult ca sigur isi doresc sa isi repatrieze decedatii, asa ca au doua optiuni. Fie aleg sa contacteze o firma romaneasca de repatrieri decedati, fie aleg sa contacteze o firma din Italia.

Recomandarea noastra este ca familiile indurerate sa contacteze o firma din Romania pentru a efectua transportul funerar international, deoarece costul repatrierii este mult sub cel practicat de firmele din Italia. In acest fel, familia indurerata economiseste o suma de bani pe care o poate cheltui mai apoi pentru organizarea inmormantarii.

De obicei, atunci cand o persoana de cetatenie romana moare in Italia iar familia isi doreste sa o repatrieze pentru a fi inmormantata acasa, aceasta problema trebuie rezolvate in decurs de 5 zile, iar in aceasta perioada in mod evident stresul personal este foarte mare.

Repatrierea persoanei decedate din Italia se poate face si in lipsa unui membru al familiei, insa daca cineva din familie isi doreste, poate insoti persoana decedata pe tot parcursul drumului, din Italia si pana in Romania.

Transportul persoanelor decedate in Italia, si care urmeaza sa fie aduse in Romania, se realizeaza cu respectarea prevederilor legale din tara in care s-a produs decesul (Italia in cazul de fata). In urma desesului unui cetatean roman, pe teritoriul acestei tari, este obligatorie inregistrarea decesului cetateanului roman la autoritatile locale din tara respectiva (Italia in cazul nostru).

In ciuda faptului ca nu este obligatoriu, decesul cetateanului roman se poate inregistra si la Ambasada si Consulatul Romaniei din tara respectiva (Italia), lucru care ar permite obtinerea unui certificat de deces romanesc si a unui pasaport mortuar. In caz contrar certificatul romanesc va fi eliberat in Romania.

Transportul international al persoanelor decedate se poate realiza numai in conditiile prevazute de legislatia nationala a tarii respective (Italia) si in conformitate cu regulile internationale aplicabile. Repatrierea persoanelor decedate se face numai cu masini omologate, iar corpul neinsufletit va fi transportat obligatoriu intr-un sicriu de zinc.

Factori care influenteaza costul transportului funerar international:

Cu siguranta pretul pe care va trebui sa il plateasca familia indurerata va fi unul destul de mare, insa trebuie tinut cont de anumite detalii care influenteaza costul repatrierii. Firmele care presteaza asemenea servicii, tin cont de urmatoarele aspecte:

  • distanta dintre localitatea unde a avut loc decesul si localiatea de destinatie (cu cat distanta este mai mare, cu atat si pretul repatrierii va fi unul mai mare);
  • pretul imbalsamarii;
  • pretul sicriului de zinc;
  • pretul sicriului de lemn;
  • pretul eliberarii documentelor (in unele zone se plateste o taxa pentru eliberarea documentelor de deces).

In cazul in care persoana care a murit in Italia se afla in vacanta, sunt sanse mari ca daca persoana respectiva ar fi avut o polita de asigurare valabila, costul repatrierii sa fie suportat de firma de asigurari, iar astfel familia ar fi scutita de o cheltuiala.

0 Shares
You May Also Like