De ce este importanta hidroizolatia in cazul unei case?

0 Shares
0
0
0

Daca vreti sa va construiti o casa, trebuie sa luati in considerare un aspect foarte important si anume hidroizolatia care are un rol foarte important in ridicarea unei case, dar si in sustinerea acesteia din mai multe puncte de vedere.

Chiar daca va trebui sa scoateti mai multi bani din portofel decat in mod obisnuit, investitia va merita cu siguranta si se va vedea mai ales la plata facturilor, atat iarna cat si vara. Cand facem referire la hidroizolatie fundatie, ne referim in primul rand la protectia casei impotriva apei.

Aceasta este si cel mai mare dusman al unei locuinte, deoarece daca aceasta se infiltreaza, vor aparea mucegaiul si igrasia, iar aceste lucruri au ca rezultate probleme grave de care cu greu veti mai putea scapa. Nu izolati casa daca nu va pricepeti, ci cautati un profesionist care sa se ocupe de acest aspect extrem de important cand vine vorba de confortul propriu.

Astfel, hidroizolatia poate fi aplicata in diverse parti ale casei: fundatie, acoperis, baie, terasa, terase bloc, balcon, beci sau subsol. Cel mai sigur este sa apelati la o forma specializata, deoarece aici aveti garantia lucrarilor ce poate ajunge si la 25 de ani.

Trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte legate de acest proces si anume: sa fiti atenti la calitatea materialelor, avand in vedere ca in joc este siguranta casei. Daca hidroizolatia este realizata corect si de un profesionist, aceasta are garantie pe viata. Ca si materiale indicate pentru hidroizolatia casei, cele mai bune sunt vata minerala sau vata din sticla.

Nu sunt inflamabile, spre deosebire de polistiren care imediat se aprinde imediat. In faza de constructie a locuintei, prima data se invelesc peretii subsolului prin aplicarea unei membrane la exterior, acest lucru impiedicand  infiltrarea apei. In cazul in care v-ati construit subsolul, ati putea opta pentru a aplica o membrana subtire din plastic. Prin aplicarea acestei metode, apa va intra in subsol, aceasta putand fi eliminate cu o pompa. Insa acest prodeceu atrage dupa sine si unele dezavantaje: creeaza mediul propice pentru aparitia mucegaiului, iar in timp sistemul va ceda.

Ce se poate face?

Pentru a elimina aceasta posibilitate de aparitie a mucegaiului, se poate realiza drenarea fundatiei la exterior, adica construirea unui perete protector care ajuta drenarea apei, iar acest lucru nu-i va mai permite apei sa se infiltreze.

Cu siguranta apa se poate infiltra si in fisuri, insa exista si solutia: aplicarea unei membrane cristaline in interiorul subsolului sub forma de pasta.

Impermeabilitatea betonului este cea mai sigura metoda in ceea ce priveste hidroizolatia si are unele avantaje si anume nu se strica foarte usor si are o durata de viata mai mare decat membranele aplicate. In cazul in care fundatia casei este noua, cel mai sigur mod este sa apelati la metoda impermeabilitatii betonului fundatiei.

0 Shares
You May Also Like