Cum remediati un Galaxy J5 care nu se incarca?

Cum remediati un Galaxy J5 care nu se incarca?

0 Shares
0
0
0

Este important ca Samsung Galaxy J5 sa se incarce de fiecare data cand conectati incarcatorul, deoarece fara alimentare, este doar un smartphone pe care nu il puteti utiliza.

Exista totusi momente in care un telefon refuza sa se incarce si in timp ce procesul de incarcare pare simplu, este de fapt un proces foarte complicat, deoarece este implicat atat firmware-ul, cat si hardware-ul.

In cazul in care insa constatati ca dispozitivul dvs. Samsung Galaxy J5 nu se incarca, este indicat sa cunoasteti urmatorii pasi, care va pot ajuta sa remediati problema.

Pasul 1: Scoateti bateria si verificati starea fizica a acesteia

Dispozitivul are un acumulator Samsung J5 J500f detasabil, astfel incat puteti incerca de fapt sa verificati daca a dezvoltat un fel de bulgari sau daca se scurge ceva.

Bateriile defecte trebuie inlocuite imediat, deoarece acestea reprezinta un pericol nu numai pentru dispozitiv, ci si pentru utilizator. Bateriile explodeaza atunci cand sunt supraincarcate, incalzite sau scurtcircuitate.

Daca nu exista scurgeri, nici defectiuni, s-ar putea sa nu fie o problema cu bateria, dar trebuie sa continuam depanarea, deci treceti la pasul urmator.

Pasul 2: Efectuati procedura de resetare soft

Dupa ce ati verificat fizic bateria telefonului, nu o repuneti imediat. In schimb, apasati si mentineti apasat tasta de pornire timp de un minut pentru a scurge energia electrica care ar fi putut fi stocata in condensatoare si alte componente.

In acest fel, memoria telefonului va fi reimprospatata. Aceasta este ceea ce numim „soft reset”.

Dupa ce ati terminat cu resetarea soft, asezati bateria inapoi si asigurati-o cu capacul din spate. Asigurati-va insa ca il asezati corect. Dupa aceea, incercati sa porniti telefonul si apoi conectati incarcatorul pentru a vedea daca acesta se incarca de data aceasta. Daca tot nu, atunci faceti urmatorul pas.

Pasul 3: Conectati telefonul la computer sau laptop

In timp ce computerul sau laptopul nu va va oferi curentul ideal pentru a va incarca dispozitivul in acelasi ritm ca incarcatorul original, portul USB ofera inca 5 volti de electricitate, ceea ce este suficient pentru a va face telefonul sa raspunda la incarcare.

Daca telefonul nu raspunde cand este conectat la un computer, laptop sau banca de alimentare, atunci incercati sa verificati conectorii din portul de incarcare al telefonului.

Incercati sa cautati scame, resturi sau pini indoiti care ar putea sa-l impiedice sa conduca in mod corespunzator electricitatea.

Pentru a scapa de scame si deseuri, puteti sufla in portul de incarcare, in timp ce pentru pinii indoiti, incercati sa ii indreptati, dar aveti grija sa nu ii rupeti. Dupa ce faceti toate acestea si problema persista, treceti la pasul urmator.

Pasul 4: Utilizati un incarcator si un cablu USB diferit

Incercati sa utilizati un alt incarcator si un cablu USB, deoarece problema poate fi provocata de aceste accesorii. Daca incarcarea are loc, atunci accesoriile dispozitivului sunt defecte, si trebuiesc inlocuite. Daca insa, nici cu alte accesorii nu poate fi remediata problema, atunci cu siguranta trebuie sa reveniti la utilizarea incarcatorului original si continuati cu depanarea.

Pasul 5: Incercati sa incarcati telefonul in modul sigur

Presupunand ca a mai ramas baterie pentru a alimenta telefonul, reporniti dispozitivul in modul sigur, astfel incat sa excludeti posibilitatea ca problema sa fie cauzata de una sau de unele aplicatii terte pe care le-ati descarcat. Iata cum se porneste telefonul in modul sigur:

  • Opriti Galaxy J5.
  • Apasati si mentineti apasat atat butonul Volume Down, cat si tasta Power.
  • Cand este afisat logo-ul Samsung, eliberati tasta Power, dar continuati sa mentineti apasat butonul Volume Down.
  • Permiteti pornirea telefonului in timp ce tineti apasat butonul Volume Down; este posibil sa dureze cateva secunde.
  • Cand telefonul ajunge pe ecranul de start si puteti vedea „Modul sigur” in coltul din stanga jos al ecranului, atunci va avea succes. In caz contrar, repetati pasii din partea de sus.

Daca nici astfel nu se incarca telefonul, incercati sa il mai conectati odata la curent, cand acesta este inchism, iar daca incarcarea nu are succes, cu siguranta nu va ramane altceva de facut decat sa duceti telefonul in service.

0 Shares
You May Also Like